Hafıza Meclisi İstinye'de toplanıyor

İstinye Üniversitesi Sosyoloji Bölümü bünyesinde Yrd. Doç. Dr. Ekrem Saltık moderatörlüğünde faaliyet gösteren Hafıza Meclisi, Halfeti’den Tebriz’e uzanan bir sanat yolculuğuna egzotik ezgiler eşliğinde tanıklık etmek üzere müzik için toplanıyor.

İstinye Üniversitesi Türkiye’deki lisans ve lisansüstü eğitimi evrensel kabul gören bir noktaya çıkarmayı hedefliyor. Bir yandan eğitim öğretim vizyonunu statik bir müfredat aktarımının ötesine taşırken bir yandan da öğrencilerini bölüm ve sınıf ayrımı yapmaksızın hayata dair proje ve etkinliklerle hayata dâhil ediyor. İstinye Üniversitesi Sosyoloji bölümü disiplinlerarası vizyonuyla bir yandan öğrencilerinin bir yandan da sosyolojimizin kendini keşfetmesini sağlıyor.

Bu bağlamda İstinye Üniversitesi Sosyoloji Bölümü bünyesinde faaliyet göstermekte olan “Hafıza Meclisi” (HAFIZA’M), akademisyenlerden entelektüellere, müzisyenlerden yazarlara, girişimcilerden, bürokrat, sanatçı ve zanaatkârlara toplumun ve dolayısıyla sosyolojimizin birer parçası olan hemen her kesimden konuk ve konukların ağırlandığı interaktif sohbetlerine başlıyor.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ekrem Saltık moderatörlüğündeki Hafıza Meclisi, Hacettepe Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Sedat Anar’ın Halfeti’den Tebriz’e uzanan başarı hikâyesini, icra edeceği özgün ezgiler eşliğinde anlatacağı ruha dokunan bir dinletiyle İstinye’de Müzik için toplanıyor.

Santuri Sedat Anar’ın hikâyesi, doğu müziğinin çeşitli çalgılarını çalmak ve özgün bir icracı olabilmek amacıyla sınırlar ve imkânlar ötesi bir yolculuğa çıkmasıyla başladı. Onaylanmış normallerin değil, fikrinde yankılanan ezgilerin peşinden giderek başladığı kariyerinde özgün bir santur, tenbur, dutar, erbane, tar, zarp ve bağlama icracısı olarak müzik otoritelerince kabul gördü. Bestelerinde geleneksel tasavvuf ve Anadolu müziğinden beslenerek Batı Müzik teknikleriyle vücut bulan egzotik bir tını bulunan ve özgün üslubuyla Türkiye’de son yıllarda yetişmiş en iyi bestekârlar arasında gösterilen Sedar Anar, İstinye Üniversitesi Hafıza Meclisi’ne konuk oluyor.

23 Temmuz 2017 (Pazar)
Saat:17:00-19:00