İstinye Üniversitesi Erişilebilir Üniversiteler Semineri'nde yer aldı

İstinye Üniversitesi, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri genel Müdürlüğü’nün 7 Kasım 2017 Salı günü İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Erişilebilir Üniversiteler Semineri’nde katılımcı olarak yer aldı.

Katılımcılara Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığınca “erişilebilirlik mevzuatı” ve erişilebilirlik standartlarına ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra, “farklı gruplarda yer alan engellilerin yapılı çevredeki gereksinimleri ve yapılması gerekenler”, “erişilebilirlik izleme ve denetleme formları”, “hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri uygulama esasları” gibi konularda sunumlar yapıldı.

Engelsiz üniversite olma yolunda ilerleyen ve engelli öğrencileri için kampüs yaşamını kolaylaştıracak çalışmalarına hız veren İSÜ bu seminer ile de çalışmalarının kapsamını genişletme yönünde önemli bir adım atmış oldu.

Çekmeköy Kampüsü
Soğukpınar Mah., Barbaros Bulvarı, No.76 Çekmeköy/İstanbul