Yükseköğretim Kalite Kurulu’na Üniversitemizden Bir Kurumsal Dış Değerlendirici Seçildi

Yükseköğretim kurumlarımızın eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi ve akreditasyon süreçleri, idari ve mali özerkliğe sahip Yükseköğretim Kalite Kurulu (YKK) tarafından gerçekleştirilmektedir. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. H.Şaduman Okumuş, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YKK) tarafından “Kurumsal Dış Değerlendirici” olarak seçilmiş olup, YKK tarafından değerlendiricilere verilen gönüllülük esasına dayalı eğitimi Temmuz 2017 itibariyle tamamlamıştır. YKK’nın ilgili mevzuat düzenlemelerine göre, yükseköğretim kurumlarımız 5 yıl içerisinde en az bir defa zorunlu kurumsal dış değerlendirme sürecine gireceklerdir. 2016 yılında 20 yükseköğretim kurumumuz bu süreci tamamlamış olup, 2017 itibariyle 50 kurumun daha kurumsal dış değerlendirmeye tabi tutulması planlanmaktadır.