İstinye Üniversitesi

2018-2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Seçimi Hakkında


Değerli öğrencilerimiz,

2018-2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Takvimi kapsamında dersler 10.10.2018 tarihinde başlamaktadır.
Tüm bölümlerimiz için ders seçmeleri online olarak aşağıdaki link üzerinden yapılacaktır:
https://ois.istinye.edu.tr/auth/login

Fakültelere göre ders seçmelerinin yapılabileceği tarihler aşağıda belirtilmiştir:
Hangi gün yapabilirim?

4 EKİM PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN
Tıp (Türkçe) 1,3,5. Yarıyıl
Eczacılık (Türkçe) 1,3. Yarıyıl
SHMYO Tüm Programlar 1,3. Yarıyıl
Yazılım Mühendisliği (Türkçe) 1,3. Yarıyıl

5 EKİM CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN
MYO Tüm Bölümler,
İİSBF (Türkçe bölümler) 1,3. Yarıyıl
SBF (Türkçe bölümler) 1,3,5. Yarıyıl
GSMTF (Türkçe bölümler) 1,3. Yarıyıl
FEF (Türkçe bölümler) 1,3. Yarıyıl

NOT:
1. Yarıyıl = 1. Sınıf Güz Dönemi
3. Yarıyıl = 2. Sınıf Güz Dönemi
5. Yarıyıl = 3. Sınıf Güz Dönemi

Sıkça Sorulan Sorular

9 Ekim 2018, saat 16:00’ya kadar ders seçiminizi yapabilirsiniz.

İngilizce bölümlerimize yerleşen öğrencilerimiz 8 Ekim (İngilizce Seviye Belirleme Sınavı) ve 9 Ekim (İngilizce Muafiyet Sınavı) tarihlerinde yapılacak sınavlardan sonra ders seçimlerini yapacaktır.

 

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin parolaları SMS ile sistemde kayıtlı cep telefonlarına gönderildi. Bu parola ile https://ois.istinye.edu.tr/auth/login adresine girerek ders seçme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Parolanızı unuttuysanız ya da SMS size ulaşmadıysa kayitisleri@istinye.edu.tr adresine Ad, Soyad, yerleştiğiniz bölüm ve güncel telefon numaranızı içeren bir e-posta ulaştırmanız gerekmektedir. E-postanız bize ulaştıktan sonra Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğümüz tarafından size yeni parola ve kullanıcı adınız e-posta ile gönderilecektir.

Parolanızı ve kullanıcı adınızı doğru girdiğinizi kontrol ederek sisteme giriş yapmayı deneyin. Sorun devam ediyorsa parolanız veya kullanıcı adınızın doğru olduğundan emin olmanız gerekiyor. Sistemde kayıtlı olan cep telefonu ÖSYM’de kayıtlı olan cep telefonudur. Şu anda kullanmakta olduğunuz cep telefonu ile sistemde kayıtlı olan cep telefonunuzun AYNI olduğundan emin olunuz. Parolanızı unuttuysanız ya da SMS size ulaşmadıysa kayitisleri@istinye.edu.tr adresine Ad, Soyad, yerleştiğiniz bölüm ve güncel telefon numaranızı içeren bir e-posta ulaştırmanız gerekmektedir. E-postanız bize ulaştıktan sonra Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğümüz tarafından size yeni parola ve kullanıcı adınız e-posta ile gönderilecektir.

https://ois.istinye.edu.tr/auth/login adresine giriniz. Size parolanız ve kullanıcı adınız sorulacak. Parolanız ve kullanıcı adınız üniversitemize kayıt yaptırdığınızda size SMS ile gönderilmiştir. Bu parola ve kullanıcı adınızı girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Karşınıza gelecek menüde DERS SEÇİMİ’ni tıklayınız. Seçeceğiniz dersler otomatik olarak karşınıza gelecektir. Tüm dersleri seçmeniz gerekiyor.

Dersler 10 Ekim 2018 tarihinden itibaren başlayacaktır. 2018-2019 Güz Dönemi Akademik Takvimi için https://www.istinye.edu.tr/ogrenci-isleri/akademik-takvim/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Öncelikle ders seçmelerini tamamlamalısın. Ders programları web sitemizde ilan edilecektir.

Ders seçmeleri online olarak yapılmaktadır. Üniversiteye gelmenize gerek kalmadan online olarak ders seçmelerinizi yapabilirsiniz.

Alttan alacağınız derslerle ilgili bilgilendirme tarihi daha sonra ilan edilecektir.

Tıp Fakültesi öğrencileri komite seçimi yapmayacak. Komiteler 8 Ekim haftası otomatik olarak eklenecektir.