Haberler

GÜVSAM Başkanımız ve İİSBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ, Rusya PALMYRA Devlet Madalyası Aldı

İstinye Üniversitesi GÜVSAM ( Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi ) Başkanı ve İİSBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ, 6 Temmuz 2018 tarihinde İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşen törenle Rusya Palmyra Devlet Madalyası aldı.

Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladamir PUTİN’in Başkanı olduğu Rusya Milli ittifakı tarafından; ilk kez Rus vatandaşı olmayan birine verilen PALMYRA Devlet Madalyası, Rusya Milli İttifakı’nın Avrasya Bölge Başkanı Dimitry KLİMOV tarafından Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ’ye takdim edildi. Adını Suriye’de yer alan Palmyra Antik Kenti’nden alan madalyayı aldığı için çok onurlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ, Rusya ve Türkiye iş birliğinin bölge coğrafyası ve dünya barışı adına önemli olduğunun altını çizdi. ‘’Yıllardır iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesi için çaba sarf ediyorum. Rusya devletinin bu çabayı taktir etmesi çok önemli’’ sözleriyle ittifaka teşekkürlerini sunan Dr. Öğr. Üyesi İsmail SAFİ, Rusya’nın Palmyra Antik Kenti’ni DAEŞ saldırılarından koruyarak medeniyet mirasını koruduğunu belirtti.

Sözlerine terörizmin milletinin ve dininin olmadığını söyleyerek başlayan Rusya Milli İttifakı’nın Avrasya Bölge Başkanı Dimitry KLİMOV, ‘’Sayın İsmail SAFİ, bu madalyayı dünya mirasını koruma çalışmaları ve barışa yaptığı desteklerle almıştır.’’ sözleriyle teşekkürlerini dile getirdi.