Mütevelli Heyeti Başkanımız Dr. Muharrem USTA, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem USTA, 5 Haziran Salı günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleşen görüşmede öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin görüşlerini ve isteklerini dinleyen Dr. Muharrem USTA, yaptığı konuşmada İstinyelilik Manifestosu’nun öğrencilerin özellikle kariyer hayatlarına nasıl değer katacağını anlattı. İstinye Üniversitesi’nin kuruluşunda belirlenen İstinyelilik Manifestosu’nda yazan maddeleri benimseyen öğrencilerin, mezun olduklarında sadece akademik bilgileriyle değil farklı becerileriyle de fark yaratacağını belirten Dr. Muharrem USTA, ‘’Manifesto’da yazan konularda kendini geliştirenler mesleki başarıya ulaşacak’’ sözleriyle öğrencilerin ilerideki mesleklerine hazırlanırken çok yönlü gelişimlerinin önemine vurdu yaptı. Manifestoda yer alan ‘’İstinyeli Liderdir’’ maddesini örnek gösteren Dr. Muharrem USTA, kalabalık bir toplantıda sunum yapabilen, anlattım tarzıyla ve özgüveniyle dinleyenleri büyüleyebilen kişinin mesleğinde de ön plana çıkacağını söyledi. Üniversitelerin bilgi yükleme merkezlerinden ibaret olmadığını söyleyen Dr. Muharrem USTA, en önemli meselelerinin öğrencilerin kişisel gelişimi olduğunun altını çizdi.

Öğrencilerin sosyal sorumluluk içeren projelerde yer alması gerektiğinin üzerinde duran Dr. Muharrem USTA, akademik hayatta edinilen bilginin toplumla paylaşılması gerektiğini vurguladı. Toplumdan uzak kalan üniversitelerin ve öğrencilerin başarılı olamayacağını belirten Dr. Muharrem USTA, üniversiteleri topluma yakınlaştırmanın yolunun sivil toplum örgütlerine üye olacak öğrencilerden geçtiğini söyledi. Türkiye’nin eğitim çağındaki genç nüfusunun yoğunluğuna dikkat çeken Dr. Muharrem USTA, ‘’Her öğrencinin bir sivil toplum örgütüne üye olduğunu düşünün. Bu “toplumun damarlarına girerek, hep beraber ayağa kalkmak” anlamına gelir. Eleştirel düşünce akıl yoluyla doğruya ulaşma çabasıdır. Sorgulama süreci de beraberinde sorumluluk getirir. Bu bağlamda; eleştirel düşüncenizin bir amacı olmalı ve dahil olduğunuz sivil toplum örgütleriyle çevrenize katkı sağlamalısınız.’’ sözleriyle öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin akademik başarı ve üniversite yaşamı hakkındaki fikirlerini dinleyen Muharrem USTA, İstinye Üniversitesi’nin gelecek planlarını ve ulaşmak istediği hedefleri anlattı.