Haberler

Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis ATEŞ Etkili Konuşmanın İp Uçlarını Öğrencilerimizle Paylaştı

İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Etkili Konuşma ve Hitabet Sanatı’’ adlı etkinlik, Habertürk Tv Genel Müdürü Veyis ATEŞ’in katılımıyla 9 Ocak Salı günü İstinye Üniversitesi Topkapı kampüsünde gerçekleşti.

Etkili konuşma becerisinin iletişim sürecine yaptığı katkıları anlatan Veyis ATEŞ, hitabeti güçlendirerek olumlu algı yaratmanın ip uçlarını anlattı. Etkili bir üsluba sahip olmak için günlük yapılması gereken egzersizlerin olduğunu belirten Veyis ATEŞ, yapılması gereken uygulamaları örnekler üzerinden gösterdi. İnsanların sözcüklerle düşündüğünü ifade eden Veyis ATEŞ, bireyin kendini ifade edebilmesinde güçlü bir üsluba sahip olmanın önemine vurgu yaptı.

Üslubu güçlendirmek için yapılması gereken egzersizleri ayrıntılarıyla anlatan Veyis ATEŞ, öncelikle sabah kalkıldığında ağız açma-germe hareketlerinin yapılması gerektiğini söyledi. 6 ay boyunca düzenli uygulanması gereken yöntemleri 3 ana başlıkta anlatan Veyis ATEŞ, konuşma yeteneğinin güçlenmesi için yapılan pratiklerin aksatılmaması gerektiğine dikkat çekti. Bağırarak ve heceleyerek kitap okumanın yapılacak pratiklerin en önemlisi olduğunu hatırlatan Veyis ATEŞ, kameranın karşına geçerek konuşmanın ve rol model belirlemenin de hitabeti güçlendiren yöntemler olduğunu ekledi.