İstinye Üniversitesi

2018-2019 Yeni Kayıt Yönergesi

Merhaba İstinyeli, aramıza hoş geldin!

Başarın için seni kutluyor, genç, dinamik, güçlü ve hızla büyüyen ailemize katılmandan büyük mutluluk duyuyoruz.
Kayıt olmak için yapman gerekenleri ve aklına takılan soruları yanıtlamak için buradayız.
Seni bekliyor, en kısa zamanda tanışmak için sabırsızlanıyoruz.

Tüm İstinye Ailesi adına ÖMER* 
*ÖMER, İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi’dir.

Kaydını tamamlaman için mali kayıt ve kesin kayıt (E-Kayıt) işlemlerini tamamlaman gerekir.

  • Mali Kayıt: Eğitim-Öğretim ücreti ödeme işlemidir. Aşağıda ayrıca tarif edilen yolu izlemelisin. Lütfen madde 7, 8, 9 ve 10’u dikkatle oku.
  • Kesin Kayıt (E-Kayıt): E-Devlet sistemi üzerinden yapacağın ve seni İstinyeli yapacak kesin kayıt işlemidir. Onu da altta senin için ayrıca açıkladık. Lütfen madde 12'yi dikkatle oku.


DİKKAT! Kayıt sürecinin tamamlanması için kesin kayıt (E-Kayıt) işlemini yapmak zorunludur. İlk ve Acil Yardım Programına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıtları sağlık raporu zorunluluğu nedeniyle Topkapı Kampüsümüzde gerçekleştirilecektir. 

Mali kayıt (eğitim-öğretim ücreti ödeme) işlemini 1 – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında hafta sonu dahil 9.00 – 17.00 saatleri arasında Topkapı Kampüsümüzde yapabilirsin.
E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek kesin kayıt (E-Kayıt) işlemini 3 – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapabilirsin.
Dikkat: 3-5 Eylül arasında E-Kayıt işlemini E-Devlet üzerinden tamamlamayanların kesin kayıt işlemleri 6-7 Eylül tarihlerinde Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğümüz (ÖKİD) tarafından sistem üzerindan yapılacaktır. 

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek kesin kayıt (E-Kayıt) işlemini istediğin her yerde ve eğer istersen Topkapı Kampüsümüzde bizimle de yapabilirsin. Mali kayıt için birkaç yol var. Online ödeme (Sanal POS,Havale ve EFT) için kampüse gelmene bile gerek yok. Ama nakit, KMH, kredi kartı vb. yolla yapacağın ödemeler için seni ve aileni Topkapı Kampüsümüze bekliyoruz. Aşağıda detayları bulabilirsin. Topkapı Kampüsümüze ulaşım için web sitemizdeki İletişim/Ulaşım bölümü sana yardımcı olacaktır. 
DİKKAT! Tüm lisans ve önlisans programlarımız eğitimlerini Topkapı Kampüsü'nde sürdürmektedir.

“İlk ve Acil Yardım” ile “İlk ve Acil Yardım İkinci Öğretim” Programlarına yerleştiysen sağlık raporunla birlikte Topkapı Kampüse şahsen gelmen lazım. Mali Kayıt için aşağıdaki yolu takip edebilirsin. Bu bölümün öğrencileri E-Kayıt yapamayacak. Seni Topkapı Kampüste bekliyoruz. Raporu İstinye Üniversitesi Hastanesi Medicalpark Gaziosmanpaşa'dan 25 TL ücret karşılığında alabilirsiniz. (  Konum Bilgisi )
İlk ve Acil Yardım Programı için iki ayrı rapor gerekmektedir. Birincisi ehliyeti olmayanlar için “Ehliyet almasında herhangi bir sakınca yoktur” yazılı rapor. Bu rapor normalde ehliyet alacakken istenen raporun aynısıdır. Eğer öğrencinin ehliyeti var ise bu rapora gerek yoktur. İkinci ise boy ve kilo bilgisinin yazılı olduğu rapordur. Bu rapor yalnızca üniversite hastanesinden veya devlet hastanelerinden alınabilir. İstinye Üniversitesi Hastanesi Medicalpark Gaziosmanpaşa harici diğer özel hastaneler kabul edilmez. Bununla birlikte boy ve kilo bilgisinin boş bir kağıda yazıldığı durumlarda mutlaka hastanenin kaşesi olmalıdır. 

Hem fakülte hem meslek yüksekokul öğrencilerimizin kayıtları Topkapı Kampüsümüzde gerçekleşecek. Hem toplu taşıma ile hem de özel aracınızla Topkapı Kampüsümüze ulaşım için web sitemizdeki  İletişim/Ulaşım bölümü sana yardımcı olacaktır. Toplu taşıma kullanmak istersen merkezi duraklardan ücretsiz servislerimizle kampüsümüze gelebilirsin. Servis (shuttle) programına  buradan ulaşabilirsin. 

Sana ve ailene zaman kazandırmak için bir planlama yaptık. Ödeme için aşağıdaki kayıt tarihlerinde Topkapı Kampüsüne gelirsen hem bölüm arkadaşlarınla ve hocalarınla tanışabilirsin hem de biraz zaman tasarrufu yaparsın. Ama bu planlama sana uymuyorsa 3 – 7 Eylül 2018 tarihleri arası istediğin gün gelebilirsin. 
 

Tarih Birim
3 Eylül 2018 Pazartesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
(Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım,  Radyoterapi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ağız ve Diş Sağlığı, Çocuk Gelişimi)
4 Eylül 2018 Salı Meslek Yüksekokulu
(Adalet, Aşçılık, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi)

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
(Ekonomi, İşletme, Sağlık Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Radyo,Televizyon ve Sinema, Yeni Medya)
5 Eylül 2018 Çarşamba Tıp Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
(Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Dil Konuşma Terapisi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sosyal Hizmet)
6 Eylül 2018 Perşembe Fen Edebiyat Fakültesi
(Moleküler Biyoloji ve Genetik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı)

 

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
(Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları)

Mühendislik Fakültesi
(Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği)

Topkapı Kampüste hepimiz seni ve aileni bekliyoruz. Kayıt işlemini en kısa zamanda tamamlaman için sana destek olacağız. Zamandan tasarruf etmek istiyorsan, burs ve indirimlerle ilgili belgelerini hazırda tutmanı (Madde 10’a bakınız), KMH için başvuracaksan önceden Fibabanka’ya ön kayıt için başvurmanı (  Fibabanka Şubeler listesi ), kayıt takviminde senin bölümün için ayrılan günde gelmeni öneririz. 
 

Mali kayıt yaptırmak yani eğitim-öğretim ücretini ödemek için birkaç yolun var.
 

1. PEŞİN ÖDEME TERCİH EDERSEN
Eğitim-öğretim ücretinin bir yıllık toplam bedelini aşağıdaki yollarla ödersen %5 Peşin indiriminden yararlanabilirsin.
 

Nakit Fibabanka tarafından kayıt süresince Topkapı Kampüsü’nde kurulacak olan geçici vezneden ödeme yapabilirsin.
Havale/EFT Aşağıdaki Fibabanka hesabımıza havale / EFT yapabilirsin.

Fibabanka Merkez Şubesi (Şube Kodu:031)
Hesap Adı: İstinye Üniversitesi TL Hesabı
IBAN: TR24 0010 3000 0000 0011 9432 14

DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / TC Kimlik No” bilgilerini yazmalısın. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / SOSYOLOJİ / 12345678901
Kredi Kartı Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS makineleri ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile ödeme yapabilirsin. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.)
Anlaşmalı Bankalarımız: Denizbank, Halkbank, Garanti, Finansbank, Yapı ve Kredi, TEB, Akbank, Türkiye Finans, İş Bankası.
Sanal POS odeme.istinye.edu.tr adresinden kredi kartın ile 3D Secure güvenlik sistemiyle kampüse gelmeden/bankaya gitmeden online ödeme yapabilirsin. (1 Eylül 2018 Tarihinden itibaren)


2. TAKSİTLİ ÖDEME TERCİH EDERSEN
 

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) KMH Fibabanka’ya başvuran kişiye tanımladığı limit doğrultusunda kullandırılan taksitli bir kredi türüdür. Bu yolla, her ay taksit tutarını kendi banka hesabına yatırarak okul ödemesini gerçekleştirebilirsin. 
Vadesinde yapılan ödemeler için herhangi bir faiz alınmaz. Gecikmeli ödemelerde bankanın belirlemiş olduğu gecikme faizi uygulanır. 
KMH işlemi Fibabanka tarafından 1 peşin 7 eşit taksitte yapılır. Peşinat nakit veya kredi kartı ile kayıt sırasında alınır. Taksit ödeme tarihi her ayın 3’ü veya 19’udur. Son taksit Nisan 2018’dedir. 
KMH için krediyi kullanacak kişi (anne, baba, arkadaş veya akraba vb.) kimliğiyle birlikte kayıt tarihlerinde Topkapı Kampüsü’ndeki Fibabanka Şubesine başvurabilir. 
Topkapı Kampüsü’ne gelemeyecek olan ya da işlemlerini daha erken başlatmak isteyenler KMH ön kayıt için Fibabanka şubelerine başvurabilir.
 Fibabanka Şube Listesi),
Kredi Kartı Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS makineleri ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile taksitli ödeme yapabilirsin. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.)
Anlaşmalı Bankalarımız: Denizbank, Halkbank, Garanti, Finansbank, Yapı ve Kredi, TEB, Akbank, Türkiye Finans, İş Bankası.
Not: Toplam taksit sayısı 7 ayı geçemez. Üniversitemizde Mail Order sistemi kullanılmamaktadır.
Sanal POS odeme.istinye.edu.tr adresinden kredi kartın ile 3D Secure güvenlik sistemini kullanarak kampüse gelmeden ya da bankaya gitmeden online taksitli ödeme yapabilirsin. (1 Eylül 2018 Tarihinden itibaren)

Burs/İndirim Koşullarına  Aday Web sitemizden ulaşabilir, ödemen gereken eğitim ücretini hesaplamak için aşağıdaki linke tıklayarak hazırladığımız yazılımı kullanabilirsin. 

 Burs/İndirim Hesap Makinesi 

 

Mali kayıt için kampüse gelirken yanında kendi TC Kimlik Kartını ve mali kaydı gerçekleştirecek yakınının TC Kimlik Kartını bulundurmayı unutma!
Eğer aşağıdaki burs ya da indirimlere başvuracaksan yanlarında yazan belgeleri de getirmelisin. Diğer bilgilerin bizde var. 
 

Bilinçli Tercih İndirimi ÖSYM Tercih Formu (ais.osym.gov.tr adresinden alabilirsiniz.)
IB/ABITUR/BAKALORYA/MATURA/MATURITA Lise Diploması
Şehit Yakınları ile Malûl Gazi ve Yakınları Bursu Engelsiz Eğitim Bursu Resmî Kurumlarca düzenlenmiş belge ve raporları
Aile İndirimi Aile üyesinin de nüfus cüzdanını (soyadınız artık farklıysa vukuatlı nüfus suretini)
MLP Care Grubu ve İSÜ Personel ve Yakınları İndirimi İlgili kurumun İnsan Kaynaklarından alınan çalışma belgesi

Öncelikle tebrikler. Hayır, Mali Kayıt süreci senin için geçerli değil. Tek yapman gereken E-Devlet sistemi üzerinden kesin kayıt işlemini 3 – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapmak. Elbette zamanın varsa hocalarınla tanışmak, bizimle bir limonata içmek ve öğrenci kimlik kartını almak için Topkapı Kampüsümüze bekleriz. 
 

Kayıt sürecinin son ve kesin aşaması kesin kayıt (E-Kayıt) aşamasıdır. %100 Burslu isen ya da mali kayıt işlemini tamamladıysan öğrenci kesin kaydını E-Devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr, “Yükseköğretim Kurulu Üniversite E-Kayıt” hizmetini kullanarak yapmalısın. E-Devlet sistemi üzerinde yapılacak kayıt için gerekli daha detaylı bilgiyi burada bulabilirsin.

DİKKAT! E-Devlet sistemi üzerinden kayıt olabilmek için E-Devlet şifreni önceden almış olmalısın. E-Devlet şifreni PTT’lere kimliğinle birlikte şahsen başvurarak alabilirsin. 

Birçok öğrencimiz gibi sen de Kredi Yurtlar Kurumu’nun (yurtkur.gsb.gov.tr) yurtlarında konaklayabilirsin. Bir de çevrede size önerebileceğimiz özel yurtlar var. Hepsi ile ilgili detaylı bilgiyi kayıt döneminde Topkapı Kampüsünde bulacaksın. 

Öncelikle seni tebrik ederiz, artık İstinye Üniversitesi Ailesi'nin bir üyesisin.
Öğrenci Belgesi almak çok kolay, kampüste olmana gerek yok. E-Devlet üzerinden resmi öğrenci belgeni kendin oluşturabilirsin.