İSÜ ve Ali Şir Nevai Üniversitesi İş birliği Protokolü

Üniversitemiz ile Özbekistan’ın Taşkent ilinde bulunan Ali Şir Nevai Üniversitesi arasında öğrenci değişimi protokolü imzalandı.

Alişir Nevai Üniversitesi rektörü Şöhret Siracettinov, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla İstanbul’a geldiklerini;  iki üniversite arasında işbirliği yapmaya, öğrenci değişimi programını hayata geçirmeye, öğretim üyelerinin de karşılıklı ders vermesinin önünü açmaya istekli olduklarını belirtti.

Rektör Şöhret Siracettinov ve yanındaki heyeti üniversitemiz adına  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Karaöz ile Türk Dili ve Edebiyatı bölüm başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Feyzi ÇİMEN karşıladı. Prof.Dr. Erdal Karaöz Türkiye’deki 208 üniversitenin 52’sinin vakıf üniversitesi olduğunu, İstinye Üniversitesi’nin de bunlardan biri olduğunu, çok kısa bir süre içinde büyük gelişme kat ettiğini; üniversitemizin, Tıp, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler gibi fakültelerinin bütün bölümlerine Ali Şir Nevai Üniversitesi’nden öğrenci kabulüne hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca üniversitede 5.000’in üzerinde öğrencisi bulunduğunu, bunların 320’sinin 49 ülkeden gelen yabancı öğrenciler olduğunu, bu rakamı daha da yukarılara taşımak istediklerini, bu bağlamda Özbek öğrencileri severek kabul edeceklerini belirtti..

Karşılıklı işbirliği protokolü imzalanmasının ardından, misafir heyet üyelerine  Rektör Yardımcımız tarafından hediyeler takdim edildi.