Yapay Zeka Atölyesi

İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya KOÇ tarafından hazırlanan program, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor ve gençlerin yapay zeka projeleri gerçekleştirmelerini hedefliyor.

İstinye Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, İstanbul İl eğitim müdürlüğünün en önemli projelerinden biri olan ‘’İstanbul Öğretmen Akademileri’’ kapsamında gerçekleştirilecek olan Yapay Zeka Eğitim Programı ile öğretmenlerimiz, yapay zeka ile ilgili proje geliştirmek ve eğitim vermek üzere eğitim alacak.

İlk dersin 17 Nisan 2019 Çarşamba günü yapılacağı program; 2 ay sürecek ve katılımcı öğretmenlere sertifika verilecek. Öğretmenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen programa başlangıçta 30 öğretmen seçildi. Yapay zeka ile proje geliştirmek üzere eğitim alacak ve daha sonraki süreçte kendi öğrencilerini eğitecek öğretmenler, lise öğrencilerinin yapay zeka ile proje üretmesi destekleyecek. 2 ay sürecek eğitim sonunda çalıştay yapılacak.

Yapay Zeka Atölyesi