2019 Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşku ve Gururla Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törenle mezun oldu.

İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Dr. Muharrem USTA, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU’nun katılımıyla gerçekleşen tören, İstinye Üniversitesi Akademisyenlerinin salona giriş yapmasıyla başladı. Mezun öğrencilerin tören alanına gelmesiyle devam eden organizasyonda, İstinye Üniversitesi Ön Lisans Programları birincisi İsmail Akçal konuşma gerçekleştirdi.

Sürekli öğrenerek dolu dolu 2 sene geçirdiklerini belirten İsmail Akçal, "Özellikle benim mezunu olduğum Sağlık alanları insanlarla sürekli iç içe bizler için öğrenimin durması söz konusu değil" sözleriyle sürekli öğrenmenin önemine vurgu yaptı. Herkesin birer ünvan sahibi olarak  üniversiteden ayrıldığını sözlerine ekleyen Akçal "bu ünvanlar sadece basamaktır. Yetkimizi tüm insanlığa ayrım yapmadan hizmet edebilmek için kullanmalıyız" sözleriyle arkadaşlarına seslendi. Üniversite yıllarını çok güçlü bir akademik kadro ile birlikte geçirdiği için gururlu olduğunu söyleyen Akcal, "gururla iyi ki istinyelim diyoruz" dedi.

Tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyen Myo Müdürü Prof. Dr. İlhan Tomanbay, "Ülkemize farklı branşlardan pırıl pırıl insanlar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Myo amacı nitelikli ve üretimde denge unsuru olan elemanlar yetiştirmek olduğunun altını çizen Tomanbay, "Gözleriniz ışıl ışıl. Hayatınıza yeni kapılar açılıyor. Sakın korkmayın ve sürekli kendinizi geliştirin. Unutmayın ki siz istinyelisiniz. Diplomanızz yaşam savaşında sizin yanınızda olacak!" sözleriyle öğrencilerinine seslendi

Öğrencileri, ailelerini, yakınlarını ve eğitim yolunda yanlarında olan akademisyenleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Shmyo Müdürü Dr. Yemliha Yıldız, "Sağlık ordusunun birer üyesisiniz ve insan hayatına dokunacaksınızz. Sorumluluğunuz büyük. Buradan aldığınız diploma hayatınıza yön verecek. Hepiniz mesleğimizin en iyisi olun" sözleriyle öğrencilerin aldığı diplomanın önemine değindi.

Konuşmasına İstinye Üniversitesi'nin 21. Yüzyılın bilgisini üretmek ve bu bilgiye sahip insanlar yetiştirmek vizyonunu hatırlatarak başlayan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, bugün mezun olan öğrencilerin de bu yolda büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. İstinye Üniversitesi'nin, üniversitelerin toplumların sürdürülebilir gelişimine kattığı değeri ölçmeyi hedefleyen THE-Times Higher Education University Impact Rankings sıralamasında ilk 400 e girdiğini belirten Prof. Dr. Melih Bulu, "sizler dünyada ilk 400 e girmiş bir üniversitenin öğrencilerisiniz. Listeden de görüldüğü üzere bizim toplumu değiştirme amacımız kağıt üzerinde değil.“ dedi. İstinyeli mezunların üniversite çatısı altında; eleştirel düşünme, bilgiye ulaşma, insanlarla çalışma kültürü, liderlik İnandığı düşünceyi en iyi şekilde anlatma özelliklerini kazandıklarını belirten Prof. Dr. Melih Bulu, "Bu özelliklerin yanı sıra meslek hayatınızda; merhametli ve adaletli olun, sürekli gelişin, İstinye Üniversitesi ile bağı koparmayın ve ahlaki değerlerdebn ödün vermeyin" sözleriyle öğrencilere nasihatlarda bulundu.

Konuşmasına mezun olan öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu söylerek başlayan İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Dr. Muharrem USTA, "Geleceğin en temel unsurları sizlersiniz. Sizi, akademisyenlerinizi ve ailelerinizi tebrik ediyorum." dedi. Üniversite eğitimin hayatın ilk basamağı olduğunu söyleyen Dr. Muharrem Usta, "Dünya sürekli değişiyor ve insanlar gelişiyor. Günün sonunda gerekli adımları atacak birikimi ve cesariitii kendinizde her zaman görün. Bugünkü vasıflarınızı sürekli geliştirin. Sizler dijital dünyanın kasıp kavuracağı bir çağın çalışanları olacaksınız. Yapay zekâyı konusunu çok önemseyin. Çünkü yapay zekâyı mesleğinde en iyi şekilde kullananlar çok başarılı olacak." sözleriyle öğrencilerden sürekli gelişim halinde olmalarını istedi. Öğrencilere bu hayatta bir parmak izleri olması gerektiğini tavsiye eden Dr. Muharrem Usta, "İlkeli olun, etik değerlerden vazgeçmeyin. Sevecen, insanlığa faydalı ve önder bireyler olun" sözleriyle konuşmasını tamamladı

Büyük bir çoşkuyla geçen İstinye Üniversitesi 2019 Mezuniyet Töreni; Mezun olan öğrencilerin,  kep atmalarıyla tamamlandı.