Rektörlük-HES Kodu Duyurusu

İstinye Üniversitesi’nin Değerli Mensupları,

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime geçilmesine karar verildiği üzere Üniversitemizde yeni akademik yıla başlayacağımız 11 Ekim 2021 tarihi itibarıyla (Hazırlık sınıfları için 4 Ekim) derslerimiz, sınavlarımız, laboratuvar çalışmalarımız ve diğer değerlendirme etkinliklerimiz yüz yüze yapılacaktır.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve çalışanlarının COVID-19 bağlamında ortaya çıkabilecek risklere maruz kalma olasılığını en aza indirebilmek ve Üniversite kampüslerine girişlerini kolaylaştırmak için yeni bir düzenlemeye geçilmektedir. Bu düzenlemenin etkin bir şekilde işletilebilmesi için HES Kodlarının bildirilmesi gerekmektedir. HES Kodu bildirim işlemi KVK mevzuatına uygun olarak OIS sistemi ( https://ois.istinye.edu.tr/ ) üzerinden yapılabilecektir. 4 Ekim itibariyle kampüse giriş için HES uygulamasında kişinin durumunun “Kişinin Aşı/Bağışıklık/Test verileri İçişleri Bakanlığı Genelgesine Uygundur” olması gerekmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular için Tıklayınız

HES kodu ile Sağlık Bakanlığı Sistemindeki bilginin OIS sistemi ile entegrasyonu sağlanacak ve bu bilgiler düzenli olarak öğrenci ve personel kartlarına aktarılacağından HES kodunu OIS sistemi üzerinden paylaşan öğrenci ve çalışanların kampüse girişlerinde sadece kart okutmaları yeterli olacaktır.
HES Kodunu OIS sistemi üzerinden paylaşmasına rağmen aşı kartı bulunmayan ve/veya riskli durumdaki kişilerin en son 72 saat önce alınmış olması şartıyla geçerli ve güncel Negatif (-) PCR testi sonucunu göstermesi halinde kampüslere girişleri sağlanacaktır.
HES Kodunu OIS sistemi üzerinden paylaşmayanların Üniversite kampüslerine girişlerinde kullandıkları kartlarına geçiş engeli konulacağından bu kişilerin kampüslere girişte aşı kartı göstermeleri istenecektir. Aşı kartı olmayan kişilerin en son 72 saat önce alınmış olması şartıyla geçerli ve güncel Negatif (-) PCR testi sonucunu göstermesi halinde kampüslere girişleri sağlanacaktır.

Sağlıklı bir akademik yıl olmasını temenni eder, başarılar dileriz.
Rektörlük

Önemli Not: HES Kodunuzu paylaşmadan önce mutlaka aşağıdaki alanların açık olduğundan emin olunuz.Hayat Eve Sığar uygulaması, “HES kod ayarları” bölümünün altında bulunan;
• Aşı Durumu
• Hastalık Durumu