2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı-ÇAP ve YANDAL Başvuru Sonuçları

12 Şubat 2020

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı ÇAP/YANDAL başvuruları sonuçlanmıştır.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin aşağıdaki tarihlerde  (mesai gün ve saatlerinde içerisinde) ÖKİD’e gelerek kayıt dilekçesi doldurarak kaydını tamamlaması gerekmektedir.

İngilizce Bölüm/Programlara kabul edilen öğrencilerin İSTEP (İngilizce Yeterlilik Sınavı) sınavında başarılı olma şartı aranır.

ASİL KAZANANLAR
12-13 Şubat 2020
YEDEK KAZANANLAR                    14 Şubat 2020

İSTEP SINAVI                                     14 Şubat 2020  Sınıf : 603  Saat: 15.30

İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR:
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programlarına ÇAP kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, aşağıda istenen evrak ve raporlar ile kayıta gelmeleri gerekmektedir.

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı,
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak) belirtir rapor.
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). Belirtir rapor.
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir) belirtir rapor.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.