İstinye Üniversitesi Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu

İstinye Üniversitesi Kök hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu; ülkemizden ve dünyadan alanında uzman konuşmacıların katılımıyla 27-28 Şubat 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Kök Hücre ve Doku Mühendisliği alanlarında disiplinler arası iş birliği ortamı oluşturacak sempozyumun ilk gününde; pre-klinik ve klinik çalışmalarda, nörodejeneretif hastalıklarda, diş hekimliğinde ve COVID-19 tedavisinde mezenkimal kök hücrelerin önemi tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Sempozyumun ikinci gününde gerçekleşecek oturumlarda; kök hücrelerin doku mühendisliğindeki kullanım alanları, 3 Boyutlu Biyoyazıcı uygulamaları ve Nobel ödülü alarak gen düzenleme çalışmalarına farklı bir boyut kazandıran CRISPR teknolojisinin kök hücrelerdeki kullanımı, her biri alanında uzman bilim insanları tarafından ele alınacak. Kök hücre ve doku mühendisliği alanlarında gerçekleşen bilimsel gelişmelerin tüm yönleriyle konuşulacağı sempozyumda, katılımcıların 3 Boyutlu Doku Mühendisliği konusunda temel bilgilere sahip olacağı ve biyoyazıcılarda baskı uygulamalarının yapılma süreçlerini izleyecekleri Doku Mühendisliği ve 3D Bioprinting Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Sempozyum kayıtları hakkında bilgi almak ve bilimsel programı incelemek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İstinye Üniversitesi Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Sempozyumu