İstinye Üniversitesi

2. İstinyeli-Yazar Buluşmaları

İstinye Üniversitesi Bilgi Kaynakları Direktörlüğü/Kütüphane ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı iş birliğiyle düzenlenen ‘’2. İstinyeli-Yazar Buluşmaları’’, yazar ve şair Beşir AYVAZOĞLU’nun katılımıyla 10 Ocak 2019 Perşembe günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti.

İstinye üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU’da takip etti. Şiir ve müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte, öğrencilere kitap hediye edilen bir çekiliş gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Feyzi ÇİMEN, okumanın üniversiteliğin bir meselesi olduğunu söyledi. Öğrencilerin yazarlarla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Feyzi ÇİMEN, ‘’öğrenciler kitap yazma konusunda veya entelektüel uğraş konusunda bu insanların kendilerine rol model olabileceklerini düşünüp daha da yakından ilgileniyorlar.’’ dedi.

Konuşmasına internetin doğru kullanıldığında okumaya katkı sağlayacağını vurgulayarak başlayan Beşir AYVAZOĞLU, internet kullanımının basılı kitaplara engel olmayacağını ve bu kitapların uzun süre daha hayatımızda olacağını söyledi. Düşünülenin aksine Türkiye'de kitap okuma oranının yükseldiğini söyleyen Beşir AYVAZOĞLU, "Çok sayıda kitap basıldığını ve bu kitapların satılmadan yayınevlerinin yaşamasının çok zor olduğunu belirtti. Günümüzde birçok insanın satın almak istediği kitabı almak için bile interneti kullandığını söyleyen Beşir AYVAZOĞLU, ‘’internetten çok enteresan kitaplara, makalelere hatta dünya ölçeğinde kütüphanelere ulaşmak mümkün.’’ dedi.  

Nitelikli okumanın zaman içerisinde kazanılacak bir meziyet olduğunun altını çizen Beşir AYVAZOĞLU, "Okuma seviyesi arttıkça okumanın niteliği de yükselecektir. Bu noktada önemli olan okuma alışkanlığını kazanmak. Gençlerin kitaptan kopmamaları, kitapla ilişki kurmaları, Türk ve Dünya klasiklerinin belli başlılarını mutlaka okumaları gerekli. Dünyaya daha geniş pencereden bakmaları ve ufuklarını genişletmeleri gerekiyor" sözleriyle düzenli okumanın önemine dikkat çekti.