İstinye Üniversitesi

3. Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu Dijital Kültürü Tartışıyor

Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu, İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen, medya, iletişim ve teknoloji alanındaki güncel konuları keşfetmeye adanmış yıllık bir etkinliktir. Farklı disiplinlerden önde gelen uzmanları ve paydaşları bir araya getiren sempozyum, sürekli değişen medya ve iletişim ortamında bilgi paylaşımı, trendlerin tartışılması ve işbirliğinin geliştirilmesi için bir platform görevi görmektedir.

Medya ve iletişimin küresel manzarası sürekli gelişiyor ve bu dönüştürücü yolculuğun merkezinde dijital kültür yatıyor. Bu fenomenin çok yönlü boyutlarını araştırmak için 3. Uluslararası Medya ve İletişim Sempozyumu (MASS) 24-25-26 Mayıs tarihlerinde İstinye Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Merakla beklenen bu etkinlik, dünyanın dört bir yanından akademisyenleri, profesyonelleri ve araştırmacıları tartışmalara katılmak, içgörüleri paylaşmak ve dijital kültürün toplum üzerindeki etkilerini keşfetmek için bir araya getirecek.

"Dijital Kültür" temalı sempozyum, dijital kültürün küresel olarak iletişimi, medya üretimini, tüketim kalıplarını ve kültürel uygulamaları nasıl etkilediğine dair bir anlayış geliştirmeyi amaçlıyor. Etkileşim kurma, düşünme ve yaratma şeklimizi sürekli olarak şekillendiren teknoloji ile etkinlik, dijital çağdan kaynaklanan en son trendleri, zorlukları ve fırsatları analiz etmek için bir platform görevi görecek.

24 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 10.00'de başlayacak olan açılış oturumu, Vadi Kampüs Konferans Salonu'nda ve çevrimiçi olarak https://us06web.zoom.us/j/83491314791 adresinde gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Nezih Erdoğan'ın moderatörlüğündeki bu oturumda; Kent Üniversitesi, Sosyoloji ve Kültürel Çalışmalar Bölümü'nden Prof. Dr. Vincent Miller, İstanbul Üniversitesi, Enformatik Bölümü'nden Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, Bergen Üniversitesi, Dilbilim, Edebiyat ve Estetik Çalışmaları Bölümü'nden Prof. Dr. Scott R. Rettberg ve Hacettepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden Prof. Dr. F. Mutlu Binark gibi değerli konuşmacılar yer alacak. Konuşmacılar, dijital kültür ve medya alanında emeğin tarihi, akıllı vatandaşlık, siborg yazarlık ve film festivallerinin dijitalleşme süreci gibi çeşitli konuları ele alacaklar.

Etkinlikler dizisi, 26 Mayıs 2023 Cuma günü saat 16.00'da Dr. Sadi Kerim Dündar'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan kapanış oturumuyla son bulacak. Bu oturumda, American Cinematographer Magazine'nin Sanal Prodüksiyon Editörü ve VirtualProducer.io'nun Kurucusu Noah Kadner, Microsoft'un Tasarım ve Yapay Zeka Bölümü'nde Başkan Yardımcısı ve teknoloji uzmanı Dr. John Maeda ve HFF Universitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü'nden, yönetmen ve yapımcı Prof. Dr. Philip Gassmann gibi öne çıkan konuşmacılar yer alacak. Oturumda ele alınacak konular arasında sanal prodüksiyon, tasarım ve yapay zeka, yeşil film yapımı gibi konular yer alacak. Kapanış oturumu canlı olarak https://us06web.zoom.us/j/89501530550 adresinden izlenebilir. Açılış ve kapanış oturumlarında Türkçe ve İngilizce simultane hizmeti sunulacak olup, İstinye Üniversitesi Youtube kanalından canlı yayın takip edilebilecektir.

22-23 Mayıs 2023 tarihlerinde farklı uygulama alanlarındaki online çalıştaylar ile başlayan sempozyum kapsamında davetli konuşmacılar ile birlikte 11 ülkeden 187 katılımcı 157 bildiriyi 33 oturumda sunacaklardır.

Sempozyum süresince "Kitlesizleşme" adlı online görsel sanatlar sergisi https://www.artsteps.com/view/6462a0f625c2029f3abd9afe ve İstinye Üniversitesi'nin 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi sunulacak. Bu sergi, 22-29 Mayıs tarihleri arasında Vadi İstanbul AVM'de halka açık olacak.

Vadi Kampüs’te ayrıca, Dr. Sadi Kerim Dündar ve Dr. Onur Toprak'ın kişisel sergileri görülebilecek.

Sempozyum detaylı programına web sitemizden erişilebilecektir. https://mass.istinye.edu.tr/tr/sempozyum-programi