Rektör Yardımcıları

Özgeçmiş(CV)
rektorluk@istinye.edu.tr
0850 283 6000
1981-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde lisans ve yüksek lisansını tamamlamış, Aynı Enstitüde 1991 yılının sonlarına kadar doktora çalışmalarına devam ederek doktora yeterliliğini de almıştır. 1991 yılının sonunda YÖK lisansüstü eğitim bursunu (2547 Sayılı Kanun/33. Madde) alarak, İngiltere Southampton Üniversitesi’ne doktora yapmak üzere gitmiştir. 1995 yılında Southampton Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İnsan Beslenmesi Bölümü’nde doktora derecesini alarak Türkiye’ye dönmüştür. 1996 yılında doçent, 2003 yılında da aynı Üniversite de Profesör olmuştur. Beslenme bilimleri ve diyetetik alanında kapsamlı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Özellikle “beslenme biyokimyası” ve “beslenme ilintili hastalıkların metabolik ve biyokimyasal değişiklikleri” alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Birçok lisans, yüksek lisans ve doktora çalışması yönetmiştir.

Engin Ulukaya
Prof. Dr. Engin Ulukaya
Rektör Yardımcısı
-Araştırma Geliştirme

Özgeçmiş(CV)
eulukaya@istinye.edu.tr
0850 283 6000
Prof. Dr. Engin Ulukaya, 1987 yılında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini takiben Uludağ Üniversitesinde Tıbbi Biyokimya uzmanlığını bitirmiştir. University of Leeds (UK), School of Biochemistry and Molecular Biology’de doktora (PhD) eğitimini tamamlamıştır. Temel kanser araştırmaları, hücre ölümü, kanser ilaç geliştirme, ve kişiye yönelik onkoloji alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Moleküler kanser araştırma derneği (MOKAD) başkanlığının yanısıra, EACR (European Association for Cancer Research)’de Konsey Üyesi ve EORTC PathoBiology alt grubu asil üyesidir. Uluslararası dergilerde 137 makale yayınlamıştır (Google Scholar H index: 32, Atıf sayısı: 3385). 2003 yılında Güney Kore’de düzenlenen dünya patoloji ve laboratuvar tıbbı derneği (WASPALM) kongresinde “gelecek vaat eden laboratuvar hekimi” ödülünü almış ve WASPALM madalyasına hak kazanmıştır. Ayrıca 3’ü yurt dışı, 32 adet çeşitli kategorilerde ödülü bulunmaktadır. İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanlığı görevini yürütmektedir. Ayrıca aynı üniversitenin Moleküler Kanser Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSÜMKAM) Direktörüdür.