Rektör Yardımcıları

Özgeçmiş(CV)
rektorluk@istinye.edu.tr
0850 283 6000
1981-1988 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde lisans ve yüksek lisansını tamamlamış, Aynı Enstitüde 1991 yılının sonlarına kadar doktora çalışmalarına devam ederek doktora yeterliliğini de almıştır. 1991 yılının sonunda YÖK lisansüstü eğitim bursunu (2547 Sayılı Kanun/33. Madde) alarak, İngiltere Southampton Üniversitesi’ne doktora yapmak üzere gitmiştir. 1995 yılında Southampton Üniversitesi, Tıp Fakültesi, İnsan Beslenmesi Bölümü’nde doktora derecesini alarak Türkiye’ye dönmüştür. 1996 yılında doçent, 2003 yılında da aynı Üniversite de Profesör olmuştur. Beslenme bilimleri ve diyetetik alanında kapsamlı eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmaktadır. Özellikle “beslenme biyokimyası” ve “beslenme ilintili hastalıkların metabolik ve biyokimyasal değişiklikleri” alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Birçok lisans, yüksek lisans ve doktora çalışması yönetmiştir.