THE-Times Higher Education University Impact Sıralamasında Dünya Üniversiteleri Arasında Yerimizi Aldık

Üniversitelerin toplumların sürdürülebilir gelişimine kattığı değeri ölçmeyi hedefleyen THE-Times Higher Education University Impact Rankings sıralaması açıklandı. İstinye Üniversitesi Türkiye’den listeye giren en genç üniversite oldu.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri dahilindeki 17 kriterden 11’i baz alınarak 2017 yılı sonu itibarıyla gerçekleşen verilerin değerlendirildiği THE-Times Higher Education University Impact Rank, dünyanın en saygın Uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu olan Times Higher Education tarafından gerçekleştirildi. Sıralamanın amacı üniversitelerin toplumsal etkisini ölçmek.

İstinye Üniversitesi, elde ettiği bu başarı ile Boğaziçi, Koç, Sabancı gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile birlikte sıralamada yerini aldı. İstinye Üniversitesi Japonya, Finlandiya, Kanada gibi eğitimde lider ülkelerin üniversitelerinin de önüne geçti.

Genç bir üniversite olmasına rağmen dünyadaki köklü üniversitelerle beraber 300 bandında yer alan İstinye Üniversitesi, gelecek hedeflerine doğru hızla ilerleyen bir üniversite olduğunu bu başarısı ile doğruluyor.

İstinye Üniversitesi özellikle Kaliteli Eğitim kriteri ile sıralamada öne çıkıyor. Bu kriter üniversitenin eğitim dünyasına yönelik çalışmalarla topluma katkılarını değerlendiriyor. Bu kriterde en yüksek derecesini alan İstinye Üniversitesi Türkiye’den katılan üniversiteler arasında 3. sırada yer alıyor.

Kurulduğu günden beri topluma değer katmak, bilim ve eğitim ile toplumu dönüştürmek misyonu doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren ve hızla hedeflerine ulaşan İstinye Üniversitesi, uluslararası saygın değerlendirme kurumu tarafından da dünya sıralamasına alınmasının gururunu yaşıyor.

Detaylı Bilgi: https://www.timeshighereducation.com