İstinye Üniversitesi

Doç. Dr. Efe Can Gürcan, IV. Türkiye – Çin İletişim Forumu’nda Ödüllendirildi

IV. Türkiye – Çin İletişim Forumu'nda, "Kuşak ve Yol Girişimi'nin 10. Yılı" temasıyla gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki köklü ilişkilerin geleceğe nasıl taşınacağı, ekonomik ve ticarî ilişkilerin ne şekilde güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiği gibi konular ele alındı. Türkiye ve Çin kökenli üst düzey katılımcılar, forumda binlerce yıllık tarihî geçmişe sahip olan iki ülkenin ilişkilerini geleceğe taşıma stratejilerini paylaştılar.

Forum’un düzenleyicilerinden Çin Uluslararası İletişim Grubu (China International Communications Group - CICG), IV. Türkiye-Çin İletişim Forumu'nda Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile İstinye Üniversitesi Kuşak ve Yol Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Efe Can Gürcan’a Türk-Çin ilişkilerine gerçekleştirdikleri katkılardan dolayı ödül verdi. 

China Today Dergisi tarafından düzenlenen IV. Türkiye – Çin İletişim Forumu, “Kuşak ve Yol Girişimi'nin 10. Yılı” ana temasıyla gerçekleştirildi. Türk-Çin ilişkilerindeki uzun süreli iş birliğini vurgusu yapılan panelde, “Kuşak Yol Girişimi'nin ilk 10 yılı” ve iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verildi.