İstinye Üniversitesi

İngilizce Hazırlık Programının CEA Akreditasyonu Onaylandı

Dünyanın önde gelen akreditasyon kurumları arasında yer alan CEA, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, İngilizce Hazırlık Programının akreditasyonunu Nisan 2028’e kadar onayladı.

5 YILLIK CEA AKREDİTASYONU ONAYLANDI

Yükseköğretimde öğrencilere sunulan İngilizce eğitiminin kalitesini tescilleyen ABD merkezli bir akreditasyon kuruluşu olan CEA (Commission on English Language Program Accreditation), İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programının akreditasyonunu toplam 5 yıl olacak şekilde Nisan 2028 tarihine kadar onayladı.

ULUSLARARASI TANINIRLIK 

3 yıl önce başlayan çalışmalar sonucu, 44 kalite standardının karşılanması ile elde edilen İngilizce Hazırlık Programının CEA akreditasyonu, mezun öğrencilerin sertifikaları ve diplomalarının uluslararası alanda tanınır hale gelmesi açısından da büyük önem taşıyor.

Üniversitelerde verilen eğitimin hem uluslararası kalite standartlarında hem de sürdürülebilir olduğunun en objektif ölçütü olarak bilinen CEA akreditasyonu, ABD Eğitim Bakanlığının akreditasyon vermeye yetkili kıldığı tek kurum olarak biliniyor.

Öte yandan CEA, ASPA (Association of Specialized and Professional Accreditors) üyesi olduğu için mimarlık alanında NAAB, mühendislik alanında ABET ve işletme alanında AACSB ile denk kurum olarak görülüyor.