İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İş Birliği: ‘Sektör Kampüste’ Programı Başladı

İstinye Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte geliştirdikleri "Sektör Kampüste Programı" kapsamında önemli bir adım attı. Programın paydaşları arasında yer alan İstinye Üniversitesi, iş birliğiyle geliştirilen bu programda, güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı oluşturmayı hedefleyerek öğrencilere benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Sektör Kampüste Programı, firma ve üniversite iş birliklerini artırmayı ve öğrencilere çalışma alanlarına özel bilgi ve beceriler kazandırmayı hedeflerken, bu çerçevede, firma-üniversite iş birliği ile çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren uzmanlar tarafından verilecek kredili dersler açılmasına olanak sağlıyor.

İlk etapta, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstinye Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi’nde derslere başlandı. Bu derslerde, çeşitli sektörlerin uzmanları tarafından öğrencilere potansiyellerini artıracakları konularda eğitim verilmekte, sanayi ve teknoloji alanlarındaki güncel gelişmelerle birlikte pratik bilgi ve deneyim kazanmaları sağlanmaktadır.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Millî Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün iş birliği protokolü imzalaması ve Millî Teknoloji Akademisi’nin koordinasyonunda Sektör Kampüste programının paydaşı olması dolayısıyla, 2023-2024 Akademik Yılı güz döneminde, İstinye Üniversitesi’nde açılan MTH002 MEXT - Digital Transformation in Industry and Advanced Production Applications dersi, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı gözetiminde gerçekleştirildi. Ders, öğrencilere MEXT binasında uygulamalı olarak sunuldu; toplamda 25 kişilik bir grup dersi takip etti.

İstinye Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde öğrencilere sektörün önde gelen uzmanlarından alınacak derslerle hem teorik bilgi hem de pratik deneyim kazanma fırsatı sunarak, inovatif iş birlikleriyle öğrencilerini sanayideki gelişmelerle buluşturmaya devam ediyor.