İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, Libya Büyükelçiliği Akademi Ataşesi Ezzeddin A.A. Arbi’yi Ağırladı

Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Ezzeddin A.A. Arbi, İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi Rektörlük Ofisi’nde gerçekleştirdiği ziyaretle birlikte akademik iş birliği olanaklarını değerlendirmek üzere önemli bir buluşmaya imza attı. Ziyaret kapsamında, Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş ve Sayın Arbi, İstinye Üniversitesi ile eğitim iş birliği ve akademik alanlarda gerçekleştirilebilecek ortak projeleri değerlendirdiler. 

Ziyaretin amacı kapsamında, İstinye Üniversitesi ile Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşeliği arasında iş birliği ve eğitim alanında protokol imzalandı. İki kurum arasında imzalanan protokol, kültürel değişim programları, ortak akademik yayınlar, projeler, konferanslar, sempozyumlar ve diğer bilimsel çalışmaların yürütülmesini içeriyor. 

Ziyarette, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in yanı sıra, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Peyami Çelikcan, İSÜ Lisansüstü Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kırdar, Öğr. Gör. Özlem Salı ve İSÜ Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı İsmail Çiftçi İstinye Üniversitesi’ni temsilen yer aldılar. 

Toplantıda, eğitimde ortak programlar, akademik değişim projeleri ve araştırma çalışmaları gibi konularda iş birliği imkanları tartışıldı. Ayrıca kültürel etkinlikler, uluslararası konferanslar ve seminerler gibi etkinliklerin düzenlenmesi ve bilgi paylaşımı konularında anlaşmaya varıldı. Ziyaretin sonunda, taraflar arasında yapılan görüşmelerin ve anlaşmaların somutlaştığı ve Üniversitemizin uluslararası arenadaki iş birliği ve etkileşimini daha da güçlendiren protokol imzalandı.