İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi ve Rowan Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

İstinye Üniversitesi (İSÜ), küresel ölçekteki eğitim olanaklarını genişletmeye ve öğrencilerine farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. İstinye Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin saygın üniversitelerinden Rowan Üniversitesi ile önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu yeni iş birliği ile İstinye Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerine eşsiz bir fırsat sunuyor. İstinyeliler, yaz döneminde İngilizce dil becerilerini geliştirmek için Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim alma şansına sahip olacaklar. Rowan Üniversitesi'nin New Jersey eyaletindeki kampüsünde, tam 12 hafta boyunca haftada 20 saat dil eğitimi alacak olan öğrenciler, aynı zamanda üniversitenin sunduğu kültürel gezilerden de yararlanabilecekler.

İstinyeli öğrenciler, farklı bir ülkede eğitim alma ve kültürel etkileşim deneyimi kazanarak, kişisel ve akademik gelişimlerine katkıda bulunabilecekler.

Program öğrencilere çift diploma alma fırsatı sunuyor

İSÜ’nün yeni iş birliği sadece dil eğitimiyle sınırlı değil: Protokolle, İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Rowan Üniversitesi arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarına yönelik öğrenci hareketliliği programı da başlatıldı.

İstinye Üniversitesi'nde tamamlanan 3 veya 4 yıllık lisans eğitimlerinin ardından öğrenciler, Rowan Üniversitesi'nde bir yıl geçirerek ikinci bir diploma sahibi olabilecekler. Bu önemli adım, öğrencilerin küresel düzeyde tanınan iki üniversitenin eğitim kalitesinden faydalanmasını sağlayarak, kariyerlerine değerli bir avantaj olarak eklenecek.

İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hatice Gülen, Rowan Üniversitesi ile iş birliğinin uluslararası düzeyde kaliteli eğitim fırsatları açısından öğrenciler için önemini vurgulayarak, uluslararası alanda deneyim kazanmanın ve kültürel çeşitlilikle zenginleşmenin önemini belirttikten sonra, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca her açıdan desteklenmelerinin ve başarılarına katkı sağlanmasının İstinye Üniversitesi'nin temel önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Yapılan iş birliğiyle İstinye Üniversitesi, öğrencilerine eşsiz bir eğitim deneyimi sunma hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor. Öğrencilerin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak yeni anlaşma, geleceğin liderlerini yetiştiren her iki üniversite için de önemli bir adım olarak öne çıkıyor.