İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, YÖK Değerlendirme Raporu'nda yayın sayısı en yüksek vakıf üniversiteleri arasında yer aldı

İstinye Üniversitesi Bilimsel Yayın, Atıf ve Uluslararasılaşma Faaliyetlerindeki İstikrarlı Gelişimi ile Üst Sıralarda 

 

Üniversitelerin yıllık olarak değerlendirildiği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” yayımlandı. Üniversitelerin faaliyetlerini desteklemek ve performanslarını değerlendirmek amacıyla hazırlanan rapor, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ve 2022 mali yılı verileri ile hazırlanmıştır.

 

Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu; “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” ana kategorileri üzerinden yayınlanmaktaydı. 2023 yılı itibarıyla “Sürdürülebilirlik” kategorisi de dâhil edilen bu yılki rapor için 52’si ‘ana gösterge’ olmak üzere, 74 farklı göstergeye yönelik değerlendirme yapıldı. Çalışmanın verileri üniversiteler tarafından sağlanan güncel bilgilerin dışında, farklı veri tabanları ile ‘YÖKSİS İzleme Kriteri Modülü’ üzerinden toplandı. 

 

İstinye Üniversitesi, raporun “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın” bölümünde ilan edilen aşağıdaki göstergelerde ön plana çıkmıştır.

  1. Endeksli dergi ve kitaplarda yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısına göre üniversitelerin dağılımı:

    1. İstinye Üniversitesi ilgili gösterge kapsamında Vakıf Üniversiteleri arasında 1,38 oranıyla en yüksek yayın sayısı bulunan 4. Üniversite olmuştur. 

    2. Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında ise, tüm üniversiteler (Vakıf + Devlet) arasında en büyük istikrarlı gelişim gösteren 2. Üniversite olmuştur.

  2. En yüksek %10’luk dilimde atıf alan yayın sayısı ortalamasının dağılımı

    1. İstinye Üniversitesi; üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında tüm üniversiteler arasında en büyük istikrarlı gelişimi gösteren 1. Üniversite olmuştur.

İstinye Üniversitesi raporun “Uluslararasılaşma” bölümünde ilan edilen aşağıdaki göstergelerde ön plana çıkmıştır.

  1. Endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranına göre üniversitelerin dağılımı

    1. İstinye Üniversitesi ilgili gösterge kapsamında Vakıf Üniversiteleri arasında en yüksek yayın oranı olan 4. Üniversite olmuştur.

    2. İstinye Üniversitesi; üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında tüm üniversiteler arasında en büyük istikrarlı gelişimi gösteren 1. Üniversite olmuştur.

  2. Uluslararası değişim programları kapsamında gelen öğrenci sayısına göre üniversitelerin dağılımı

    1. İstinye Üniversitesi; üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında tüm üniversiteler arasında en yüksek istikrarlı gelişimi gösteren 2. Üniversite olmuştur.

Üniversitemizin sürdürülebilir gelişiminde emeği bulunan herkese teşekkür ederiz.