İstinye Üniversitesi

İstinye’de 'Kalıplara Hayır Eşitliğe Evet' Ve '2+2=100. Yıl' Sergisi

Öğrencilerimiz, İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” projesi kapsamında, kadınların, çocukların ve yapıtların hikayelerini konu alan iki farklı sergi açtı.

Cumhuriyet tarihi boyunca düşünce yapıları, ileri görüşlülükleri, zekâları ve özgüvenleri ile kendilerinden sonraki nesle öncülük eden, bunu da sanatla pekiştirerek ilham kaynağı olan örnek kadınlarımızı konu edinen “Kalıplara Hayır, Eşitliğe Evet” sergisi Vadi Ana Yerleşke ve Vadi H yerleşkesinde ziyaretçilerle buluştu.

Cumhuriyet tarihimizin ilklerine imza atan 10 Türk kadınının görselleri ve kısa otobiyografilerinin yer aldığı sergi ile ‘eşitlik’ farkındalığının kazanılması hedeflendi.

Dijital çizimler ve sulu boya tekniğinin kullanıldığı “2+2=100. Yıl” sergisinde ise ‘sanat ve eşitlik’ bilincinin oluşturulması amaçlanırken, konu olarak hikayeleri ile derin izler bırakan ilk ralli kadın pilotumuz Samiye Hanım, Türk çocuklarına armağan edilmiş Mohini ve Azadi filler, Kız Kulesi ve Pera Palas işlendi.