GAME LAB İle Öğrenciler Sektöre Hazırlanıyor

Para
Yayın Türü
Yazılı

İstinye Üniversitesi (ISÜ) Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Game Lab) öğrencilerimizin oyun piyasasına hızla adapte olmalarını ve sektör ile erken tanışmalarını hedefliyor. Şirketleşmenin de önünü açan merkezde öğrenciler tarafından şimdiye dek üç oyun şirketi kuruldu. Game Lab'da kurulan şirketler, uluslararası yayıncılık yapan şirketler ile iş birlikteliği yaparak oyunlarını test etme imkanına sahip oluyor. Başarılı bir oyun yapmak için; deneyim, hikâye, konsept, sanatsal bakış,
U1 & UX için kodlama ve sanal gerçeklik oyun deneyimleri gibi kabiliyetlere sahip olmak gerektiğine değinen Game Lab Müdürü Dr. öğr. Üyesi İsmail Ergen, "Her startup gibi fikri veya oyunu tutku ile sevmek, iyi bir ekibe sahip olmak ve çalışma etiği projeleri başarıya götüren en önemli faktörler olarak öne çıkıyor. Biz kendi projelerimizde; oyun fikrinin ortaya çıkması akabinde hedef kitlesine yönelik detaylı bir çalışma yaparak kurguladığımız hikâyeyi kullanıcı deneyimine göre revize ediyoruz. Böylece oyuncunun oyun ile olan bağını arttırmayı hedefliyoruz. Bu sayede oyuncunun oyun oynama isteği, oyunda kalma isteği ve en önemlisi oyunu başkalarına tavsiye etmelasılığını artıyor. Bununla birlikte; oyunlarımızda küresel bir bakış yakalamaya çalışıyoruz. Böylece oyuncu portföyümüzü daha geniş kitlelere yayma şansımız artıyor" diyor.