"İstanbul’da İstanbul" Başlıklı Fotoğraf Sergisi Açıldı

haber7.com
Yayın Türü
Elektronik

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı tarafından 24 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da Topkapı Kampüsü giriş katında açılışı gerçekleştirildi.

'İstanbul’da İstanbul' Başlıklı fotoğraf sergisi açıldı

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen ''İstanbul'da İstanbul'' başlıklı İstanbul fotoğrafları sergisinin açılışı 24 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsünde gerçekleştirildi. Sergi, Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz’in fotoğraflarından oluşuyor.

Açılışa İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, fotoğraf sanatçısı Saime Güler ve ''kubbelerin üstadı'' olarak tanınan fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin'in yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever de katıldı.

Sergide yer alan İstanbul konulu fotoğrafların çoğu, tarihî Yarımada’nın ender açılardan görülebilen anlarına ve hikâyelerine ışık tutuyor.

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyon, İstanbul’da üniversite eğitimi alan öğrencilerin yaşadıkları şehir ile bağ kurmalarını, zaman, mekân ve insana dair dikkat oluşturmalarını hedefliyor.

7 Kasım 2022 tarihine kadar açık kalacak sergide renkli ve siyah beyaz 41 fotoğraf yer alacak.