İstinye Üniversitesi ve CERN iş birliği

Popular Science
Yayın Türü
Yazılı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yaşında uluslararası bilim arenasındaki yerini güçlendirmek ve genişletmek hedefi ile hareket eden İstinye Üniversitesi (ÎSÜ), ATLAS Deneyi'nin resmî iş birliği kurumlarından biri oldu. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından düzenlenen en büyük deney programlarından ATLAS, dünyanın en önemli bilimsel faaliyetlerinden biri olarak geleceğin teknolojisini de şekillendiriyor.

İSÜ'nün dünyanın en büyük parçacık fiziği araştırma laboratuvarı CERN'deki yeni mevkiine ve ATLAS Deneyi dâhilinde parçacık fiziğine yapacağı bilimsel katkılara dair bilgilendirme toplantısı geçtiğimiz günlerde İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsünde gerçekleştirildi. Toplantıya ÎSÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CERN Araştırma Direktörü Joachim Mnich ve ATLAS Deneyi Başkam Andreas Hoecker'in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.