Prof. Ünver, BM Göçmen İşçiler Komitesi'ne Seçildi

KobiEfor
Yayın Türü
Yazılı

İstinye Üniversitesi (İSÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Can Ünver, Birleşmiş Milletler (BM) Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Komitesi Üyeliği'ne Seçildi.

Üçüncü kez komite üyeliğine seçilen Ünver, göçmen işçilerin ve Aile Fertlerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, insan haklarını korumak ve adil bir göç politikası oluşturmak için Türkiye adına çalışmalara katılacak.

Türkiye'nin BM nezdinde büyük önem verdiği konular arasında, Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Komitesi'nin çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi ve uluslararası sözleşmenin adil ve eksiksiz bir şekilde uygulanması yer alıyor.