İstinye Üniversitesi

2017-2018 Güz Dönemi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve Türk Dili I Derslerinin Final Sınav Duyurusu

17.01.2018 Çarşamba günü 16:00’da Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve Türk Dili I final sınavları yapılacaktır. Her bir ders için 25 soru sorulacak, sınav süresi ise 30 dakika olacaktır. Her iki dersi alan öğrencilere, 50 soru yöneltilecek ve 60 dakika süre verilecektir. Sorular, çoktan seçmeli olacaktır. Sadece Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I dersini alan öğrenciler, sadece Türk Dili I dersini alan öğrenciler ve her iki dersi alan öğrenciler bulunuyor. Ara sınavlarda olduğu şekilde yapılacaktır.

 Sınav yeri için tıklayınız.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I sınavıyla ilgili e-derslere, canlı derslere ve ders içeriklerine lms.istinye.edu.tr den ulaşabilirsiniz. LMS kullanıcı bilgileriniz, Proliz kullanıcı bilgilerinizdir. Sınav, 7. hafta dahil 13. haftayı kapsayan e-dersleri, sanal sınıf videolarını ve ders içeriklerini içermektedir. Ayrıca sınavda 4 soru, Nutuk’tan sorulacaktır. Nutkun, Amasya Genelgesi ve Sivas Kongresi’nin geçtiği bölümlerin iyi okunması gerekmektedir. Sorular, bu bölümlerden hazırlanacaktır. Türkçe bilmeyen uluslararası öğrencilerin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I sınavı, ödev olarak yapılacaktır.

Türk Dili I sınavıyla alakalı e-derslere ve ders içeriklerine yine lms.istinye.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sınav soruları, 7. hafta dahil 13. haftayı kapsayan e-dersleri ve ders içeriklerini içermektedir. LMS’te yer alan tüm e-dersleri dikkatlice izlemeniz önemlidir.

11.01.2018 Perşembe günü, saat 16:00’da Konferans Salonu 1’de her iki dersin genel bir tekrarı yapılacaktır.

LMS kullanımı için, LMS Bilgi Kitapçığı’ndan destek alabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim sınavlarıyla ilgili esaslara ekten ulaşabilirsiniz. Lütfen sınava gelmeden önce sınav esaslarını dikkatlice okuyunuz.