İstinye Üniversitesi

2020 YKS Ek Yerleştirme ile #istinyeli olanlar belli oldu

 

arafat-yilmaz

Merhaba #istinyeli, aramıza hoş geldin!

Başarın için seni kutluyor, genç, dinamik, güçlü ve hızla büyüyen ailemize katılmandan büyük mutluluk duyuyoruz.
Kayıt olmak için yapman gerekenleri ve aklına takılan soruları yanıtlamak için buradayız.
Seni bekliyor, en kısa zamanda tanışmak için sabırsızlanıyoruz.

 

arafat-yilmaz

      Sevgili Yeni #İstinyeli,

      İstinye Üniversitesi’ne hoş geldin!

     

      Üniversiteye yerleşme sürecini başarı ile tamamladın ve şimdi yeni bir hayata adım atıyorsun. Öğrenim hayatın boyunca dünyanın dört bir yanından gelen diğer öğrenci arkadaşlarınla beraber seni, saygın akademisyenleri, sürekli güncellenen ve sizleri hayata hazırlayan eğitim müfredatı, uluslararası değişim programları, kariyer hayatına hazırlayan imkanları, güncel teknoloji ile donatılmış laboratuvarları, 7/24 yaşayan kütüphanesi, etkinlikler ve sosyal imkanlarla zengin bir kampüs hayatı bekliyor.

     Geleceğin liderleri olmanız için uluslararası standartlarda alacağın eğitim süresince bilim dünyasının, iş dünyasının, kültür ve sanat hayatının önde gelen isimleri ile tanışacak, yeteneklerini keşfedecek, zengin sosyal aktivitelere katılacak, mutlu ve her anı dolu geçen bir öğrencilik hayatı yaşayacaksın.

     "İstinyelilik bir kültürdür” sözünün temelinde yer alan İstinyelilik Manifestosu ile tanışacak; lider, girişimci, yenilikçi, etik, rekabetçi, çalışkan, takım ruhu ile çalışan, topluma değer katmayı önemseyen bir birey olarak yetişerek #istinyeli olmanın gururunu taşıyacaksın.

  İstinye Üniversitesi’nde geçireceğin öğrenimin sana hayatın boyunca değer katacak birikimler kazandırmasını umuyor, İstinye Üniversitesi ailesi adına aramıza hoş geldin diyorum.

     

      Saygı ve sevgilerimle,

 

      Prof. Dr. Erdal Karaöz 

      Rektör

 

Kaydını tamamlaman için mali kayıt ve kesin kayıt (e-kayıt) işlemlerini tamamlaman gerekir.

Mali Kayıt: Eğitim-Öğretim ücreti ödeme işlemidir. %100 Burslu öğrencilerimiz bu süreçten muaftır. Mali kayıtla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsin.

Kesin Kayıt (E-kayıt): E-devlet sistemi üzerinden yapacağın ve seni İstinyeli yapacak kesin kayıt işlemidir. Onu da altta senin için ayrıca açıkladık.

DİKKAT! Kayıt sürecinin tamamlanması için kesin kayıt (e-kayıt) işlemini yapmak tüm öğrencilerimiz için zorunludur.

 

ÖNEMLİ NOT:

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile Uçak Teknolojisi Programlarına yerleşen öğrencilerimizin kesin kayıtları sağlık raporu ve ek evraklar nedeniyle Topkapı Kampüsümüzde gerçekleştirilecektir. (Kayıt için gerekli evraklar için tıklayınız.)

  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri  programına kayıt olacak öğrencilerimiz, sağlık raporlarını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkili hastanelerinden alması, Uçak Teknolojisi programına kayıt olacak öğrencilerimizin ise "Tam Teşekküllü Hastanelerden" sağlık raporlarını almaları gerekmektedir.

Mali kayıt (eğitim-öğretim ücreti ödeme) işlemini 05-09 Ekim 2020 tarihleri içinde 9.00 – 17.00 saatleri arasında Topkapı Kampüsümüzde yapabilirsin. 


e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek kesin kayıt (e-kayıt) işlemini 05-07 Ekim 2020 saat 23.59’a kadar yapabilirsin.

 

 

 

e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşecek kesin kayıt (e-kayıt) işlemini istediğin her yerde yapabilirsin.

Mali kayıt için birkaç yol bulunuyor. Online ödeme (sanal pos, havale ve eft ) için kampüse gelmene bile gerek yok. Ama nakit, KMH, kredi kartı vb. yolla yapacağın ödemeler için seni ve aileni Topkapı Kampüsümüze bekliyoruz. Aşağıda detayları bulabilirsin. Topkapı Kampüsümüze ulaşım için web sitemizdeki iletişim bölümü sana yardımcı olacaktır.

 

       “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” ile “Uçak Teknolojisi” Programlarına yerleştiysen gerekli evraklarla birlikte Topkapı Kampüsümüze şahsen gelmen gerekiyor. Mali Kayıt için aşağıdaki yolu takip edebilirsin. Bu bölümün öğrencileri e-kayıt yapamayacak. Seni Topkapı Kampüste bekliyoruz. https://www.istinye.edu.tr/tr/iletisim

      Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri  programına kayıt olacak öğrencilerimiz, sağlık raporlarını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkili hastanelerden alması gerekmektedir. Uçak Teknolojisi programına kayıt olacak öğrencilerimizin ise adayın herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu alınması gerekmektedir.

       Her iki programa kayıt olacak öğrencilerin, sağlık raporlarıyla birlikte 09 Ekim 2020 tarihine kadar kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

 

Hem fakülte hem meslek yüksekokul öğrencilerimizin kayıtları Topkapı Kampüsümüzde gerçekleşecek. Hem toplu taşıma ile hem de özel aracınızla Topkapı Kampüsümüze ulaşım için web sitemizdeki iletişim bölümü yardımcı olacaktır. Toplu taşıma kullanmak istersen merkezi duraklardan ücretsiz servislerimizle kampüsümüze gelebilirsin. Servis (shuttle) programına ise buradan ulaşabilirsin.

Topkapı Kampüste hepimiz seni ve aileni bekliyoruz. Kayıt işlemini en kısa zamanda tamamlaman için sana destek olacağız. Zamandan tasarruf etmek istiyorsan, kimlik belgelerini, burs ve indirimlerle ilgili belgelerini hazırda tutmanı öneririz. 

İstinye Üniversitesi’nin tüm kampüsleri hijyen kalkanı ile korunmaktadır. Tüm genel kullanıma açık alanlar uygun şekilde dezenfekte edilmekte, sosyal mesafe ve pandemiden korunma kuralları dikkatle uygulanmaktadır. Görevli ekiplerimiz sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen konusunda gerekli uyarıları yapmaktadırlar. Kampüslerimize girerken ateş ölçümü yapılması, ayrıca tüm iç ve dış alanlarda maske kullanımı zorunludur. Hepimizin sağlığı için kampüslerimizde güvenlik önlemlerine ve sosyal mesafe kurallarına uymanız önem taşımaktadır.

Öğrenim ücretini aşağıdaki seçeneklerden biri ile gerçekleştirebilirsin.

A- Üniversitemiz Kampüsünde Kayıt Adımları:

1. Adım: Evraklarının incelenmesi

2. Adım: Öğrenci Muhasebesi ile ödeme planı ve ödeme koşullarının görüşülmesi

3. Adım: Nakit, Kredi Kartı, Havale ve/veya EFT yöntemleriyle Kampüsteki Fibabanka geçici şubesinden yapabilir ya da kendi bankanıza gitmeyi tercih edebilirsiniz. 

4. Adım: Öğrenci Muhasebesi Mali Onay Masası'ndan onay alınması 

B- Uzaktan Mali Kayıt Adımları:

1. Adım: Evrakların İncelenmesi

T.C Kimlik Kartın (arkalı-önlü fotokopisi), 2020 YKS Ek Tercih Listen, 2020 YKS Ek Yerleştirme Belgen, Lise Diploman, yararlanacağın diğer indirimler için gerekli belgelerin ve mali kaydı yapacak kişinin T.C kimlik kartının yenikayit@istinye.edu.tr adresine mail atılması

2. Adım: Öğrenim Ücreti  Ödemesi

Üniversitemiz tarafından evraklar incelendikten sonra, odeme.istinye.edu.tr  den ödemeniz gereken tutarı öğrenebilir ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. (DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / TC Kimlik No” bilgilerini yazmalısın. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / PSİKOLOJİ / 12345678901)

3. Adım: Ödemenizin dekontunu yenikayit@istinye.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.

4. Adım: Üniversitemiz tarafından ödemeniz kontrol edilerek tarafınıza mail ile geri dönüş yapıldıktan sonra e-Devlet'ten kaydınızı yapabilirsiniz.

1. PEŞİN ÖDEME TERCİH EDERSEN

Eğitim-öğretim ücretinin bir yıllık toplam bedelini aşağıdaki yollarla öderseniz %5 Peşin indiriminden yararlanabilirsiniz.

Nakit

Fibabanka tarafından kayıt süresince Topkapı Kampüsü’nde kurulacak olan geçici vezneden ödeme yapabilirsiniz.

Havale/EFT

Aşağıdaki Fibabanka hesabımıza havale / EFT yapabilirsiniz.

Fibabanka Merkez Şubesi (Şube Kodu:031)

Hesap Adı: İstinye Üniversitesi TL Hesabı

IBAN: TR24 0010 3000 0000 0011 9432 14

DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / TC Kimlik No” bilgilerini yazmalısın. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / PSİKOLOJİ / 12345678901

Kredi Kartı

Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS makineleri ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.)
Anlaşmalı Bankalarımız: Denizbank, Halkbank, Garanti, Finansbank, Yapı ve Kredi, TEB, Akbank, Türkiye Finans, İş Bankası.

Sanal POS

odeme.istinye.edu.tr adresinden kredi kartınız ile 3D Secure güvenlik sistemiyle kampüse gelmeden/bankaya gitmeden online ödeme yapabilirsiniz. (05 Ekim 2020 Tarihinden itibaren)

 

 

2. TAKSİTLİ ÖDEME TERCİH EDERSEN 

Kredili Mevduat Hesabı (KMH)

KMH Fibabanka’ya başvuran kişiye tanımladığı limit doğrultusunda kullandırılan taksitli bir kredi türüdür. Bu yolla, her ay taksit tutarını kendi banka hesabına yatırarak okul ödemesini gerçekleştirebilirsin. 
Vadesinde yapılan ödemeler için herhangi bir faiz alınmaz. Gecikmeli ödemelerde bankanın belirlemiş olduğu gecikme faizi uygulanır. 
KMH işlemi Fibabanka tarafından 1 peşin 7 eşit taksitte yapılır. Peşinat nakit veya kredi kartı ile kayıt sırasında alınır. Taksit ödeme tarihi her ayın 3’ü veya 19’udur. Son taksit Nisan 2020’dedir. 
KMH için krediyi kullanacak kişi (anne, baba, arkadaş veya akraba vb.) kimliğiyle birlikte kayıt tarihlerinde Topkapı Kampüsü’ndeki Fibabanka Şubesine başvurabilir. 
Topkapı Kampüsü’ne gelemeyecek olan ya da işlemlerini daha erken başlatmak isteyenler KMH ön kayıt için Fibabanka şubelerine başvurabilir.
(
Fibabanka Şube Listesi)

Kredi Kartı

Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS makineleri ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile taksitli ödeme yapabilirsin. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.)

Anlaşmalı Bankalarımız: Denizbank, Halkbank, Garanti, Finansbank, Yapı ve Kredi, TEB, Akbank, Türkiye Finans, İş Bankası.

Not: Toplam taksit sayısı 7 ayı geçemez. Üniversitemizde Mail Order sistemi kullanılmamaktadır.

Sanal POS

odeme.istinye.edu.tr adresinden kredi kartın ile 3D Secure güvenlik sistemini kullanarak kampüse gelmeden ya da bankaya gitmeden online taksitli ödeme yapabilirsin.

(05 Ekim 2020 Tarihinden itibaren)

 

Mali kayıt için kampüse gelirken öğrencinin T.C kimlik kartını, 2020 YKS Ek Tercih Listesi'ni ve 2020 YKS Ek Yerleştirme Belgesi'ni getirmesi gerekmektedir. Mali kaydı öğrencinin yakını yapacak ise onun da T.C kimlik kartını yanında bulundurması gerekmektedir. Eğer aşağıdaki burs ya da indirimlerden yararlanıyorsan listede belirtilen evrakları da getirmelisin. Diğer bilgilerin bizde mevcuttur.

 

Bilinçli Tercih İndirimi

ÖSYM Tercih Formu (ais.osym.gov.tr adresinden alabilirsiniz.)

Yıldız Lise ve Anlaşmalı Öğrenim Kurumları

Lise Diploması

IB/ABITUR/BAKALORYA/MATURA/MATURITA

İlgili dil sertifikası veya diploma

Şehit Yakınları ile Malûl Gazi ve Yakınları Bursu Engelsiz Eğitim Bursu

Resmî Kurumlarca düzenlenmiş belge ve raporları

Aile İndirimi

Aile üyesinin de nüfus cüzdanını (soyadınız artık farklıysa vukuatlı nüfus suretini)

MLP Care Grubu ve İSÜ Personel ve Yakınları İndirimi

İlgili kurumun İnsan Kaynaklarından alınan çalışma belgesi

 

Öncelikle tebrikler. Hayır, mali kayıt süreci senin için geçerli değil. Tek yapman gereken e-Devlet sistemi üzerinden kesin kayıt işlemini 05 Ekim – 07 Ekim 2020 tarihleri arasında 23.59'a kadar  yapmak.

Kayıt sürecinin son ve kesin aşaması kesin kayıt (e-kayıt) aşamasıdır. %100 Burslu isen ya da mali kayıt işlemini tamamladıysan öğrenci kesin kaydını e-devlet sistemi üzerinden (www.turkiye.gov.tr), “Yükseköğretim Kurulu Üniversite e-Kayıt” hizmetini kullanarak yapmalısın. E-devlet sistemi üzerinde yapılacak kayıt için gerekli daha detaylı bilgiyi burada bulabilirsin.

DİKKAT! E-devlet sistemi üzerinden kayıt olabilmek için e-devlet şifreni önceden almış olmalısın. E-devlet şifreni PTT’lere kimliğinle birlikte şahsen başvurarak alabilirsin.

Eğitim-öğretim dili İngilizce olan bölümlerde Hazırlık Sınıfı zorunludur. Ancak İSTEP’e (İngilizce Yeterlilik Sınavı) girip başarılı olarak ya da muafiyet için gerekli belgeleri getirerek doğrudan bölüme de geçiş yapabilirsin. Sınav tarihleri daha sonra ilan edilecektir. Sınav ve muafiyet koşulları hakkında bilgi almak için buradan yönergemizi okuyabilirsin.

Birçok öğrencimiz gibi sen de Kredi Yurtlar Kurumu’nun (yurtkur.gsb.gov.tr) yurtlarında konaklayabilirsin. Anlaşmalı özel yurtlarımızla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Bazı yurtlar kendilerini tanıtmak için kayıt döneminde Topkapı Kampüsümüzde stant da açacaklar.

Tüm yeni #istinyeliler dönem başlangıcında akademik ve idari süreçleri ve #istinyeli olmanın ayrıcalıklarını tanıyacakları bir oryantasyon programına katılırlar. El kitabı için tıklayınız.

 

#istinyeliler için akademik takvim 5 Ekim 2020’de başlıyor. Ancak bu tarihten önce seni bekleyen;

      1. Oryantasyon Programı

      2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Genel İngilizce dersleri için muafiyet sınavları

      3. İngilizce Yeterlilik (İngilizce programlar için) ve İngilizce Seviye Belirleme sınavları da var.

Hiçbirini kaçırmamak için web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı her gün takip etmeyi unutma!

Hala yanıtını bulamadığın sorular varsa

Call Center (0850) 283 60 00 ve

Web Center’da www.istinye.edu.tr

#istinyeli görevli öğrenciler hattın ucunda sorularını bekliyor.

E-posta ile de (yenikayit@istinye.edu.trbize sorularını iletebilirsin.