İstinye Üniversitesi

Öğrencimizin Projeleri Başarıya Doymuyor

İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 1. sınıf öğrencisi ve Proje Geliştirme ve Biyoteknoloji Kulübü Başkanı Ferhat Evin, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Gençler İçin iyilik Derneği iş birliği ile düzenlenen "Geleceğimin Sorumluluğu; Yaşama Sanatı" başlıklı yarışmada "Endüstriyel Uygulamalarda Kullanım İçin Bir Hidrokolloid Madde Olarak Denizanası Jelatininin Ve Bazı Bitki Tohum Müsilajlarının İzolasyonu, Karakterizasyonu Ve Biyolojik Değerlendirmesi' adlı projesi ile 552 çalışma arasından üçüncülük ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Yarışmaya İstinye Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Elif Aylin Özüdoğru danışmanlığında; çeşitli üniversite (İTÜ, İstanbul Üniversitesi) ve sanayi kuruluşlarının (Heksagon Katı Atık A.Ş, NOBEL Ilaç) destekleriyle hazırlanan Ferhat Evin’in projesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden yaklaşık 200 başvuru alınan "15. Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı" etkinliğinde sergilenmeye de hak kazandı. Proje; hakem değerlendirmesi sonucu ticarileşme potansiyeli bulunan 20 proje arasına girerek hızlandırıcı girişimcilik programına kabul edilmiştir. 

Geçtiğimiz yıl İstinye Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi tarafından düzenlenen Patent Yarışması'nda yine aynı adlı proje çalışmasıyla birincilik ödülünü alan Evin, arkadaşları Burak Kaplan ve Hanife Zülal Çelik’le birlikte geliştirdikleri "Tarihe Dokun" isimli projeleri ile Türkiye'nin vitrini ve dünyanın en büyük minyatür parkı olan Miniatürk' ü ziyaret etmek isteyen görme engelli bireyler için de ideal bir mekân haline getirmeyi hedefliyor. Projenin uygulanması için pilot bölge olarak seçilen Miniatürk ekibi ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; görme engeli bireyler için o mekânı yaşatacak ses, koku ve tat efektleriyle zenginleştirilmiş 3 boyutlu eserlerden oluşan bir müze tasarımı yapılarak, görme engelli bireylerin eserleri ve yapıları incelemeleri, anlamaları, kavramaları ve tanımaları sağlanacak. 

Gerçekleştirdiği projelerle üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

iSTİNYE üNİVERSİTESİ


 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüz hakkında bilgi almak için tıklayınız.