İstinye Üniversitesi

2021-2022 Güz Yarıyılı Kurum İçi-Kurum Dışı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Değerli Öğrencimiz;

Asil Kayıtlarımız 31 Ağustos – 03 Eylül 2021,

Yedek kayıt tarihlerimiz ise 06 Eylül – 08 Eylül 2021 tarihleri arasında Topkapı Kampüsümüzde olacaktır.

Kayda şahsen veya noter aracılığıyla vekil tayin ettiğiniz kişi tarafından aşağıdaki evraklar ile gelmeniz gerekmektedir.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Öğrenci Belgesi*
2. Transkript*
3. Disiplin Belgesi,
4. Yatay geçiş yapmasına engel yoktur yazısı (yurtiçi üniversiteler ile KKTC’den kaydolacak öğrenciler için)

5. ÖSYM/YKS sonuç ile yerleştirme sonuç belgesi,
6. 1 adet fotoğraf,
7. Lise diplomasının aslı,

8. YÖK Tanınırlık Belgesi (yurtdışı üniversitelerden kayıt olacak öğrenciler için)

9. Emniyet Genel Müdürlüğünden ya da e-devletten alınacak yurtdışı giriş-çıkış belgesi,

10. Yurt dışı üniversitelerden kayıt olacak öğrencilerin pasaport aslı ile tüm sayfaların fotokopisi (mühürlü olan tüm sayfa fotokopileri). Pasaport aslı ile yurt dışı giriş çıkış kaydı uyuşmayan adayların kaydı yapılmayacaktır.

*Yurtdışı üniversitelerden başvuran öğrencilerin belgelerinin, apostilli ve yeminli tercüman çevirisinin olması gerekmektedir. Ayrıca öğrenciler kaydolduktan sonra, yurt dışındaki üniversiteleri ile öğrenciliklerinin ve belgelerinin teyitleri hakkında yazışmalar yapılacak olup, teyit cevabının olumsuz gelmesi durumunda, öğrencinin yatay geçiş kaydı iptal edilecektir. Kayıt sırasında her öğrenciden bu bilgilendirmeye dair taahhütname alınacaktır.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile Uçak Teknolojisi Bölümlerine Kayıt Olacak Öğrencilerin Ek Evrakları;

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından, -tıklayınız- sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak. heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

UÇAK TEKNOLOJİSİ mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).