İstinye Üniversitesi

2018-2019 Bahar Yarıyılı-Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları

Kurum içi Yatay Geçiş Nedir?
Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin kayıtlı olduğu programdan üniversite içinde, eşdeğer bir programa yada farklı bir programa kurum içindeki geçiş işlemidir. İki türlü geçiş türü vardır; Merkezi yerleştirme puanıyla yada genel not ortalamasına göre;

Merkezi yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1);
Öğrencinin  merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği program için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programın en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır. 
Genel Not Ortalamasına Göre: 
Bu başvuru şekliyle sadece eşdeğer programlar arasında (İsimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programlarını) geçiş yapılabilir. Başvuruda Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olma şartı aranır.
 

Tarihler:
Başvurular: 28.01.2019 – 15.02.2019
Değerlendirme: 18.02.2019– 19.02.2019
Kazananların İlanı: 19.02.2019
Kesin Kayıt: 20.02.2019– 22.02.2019
Yedek Kayıt: 25.02.2019

Kurum İçi Yatay Geçiş başvuruları Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile ya da Genel Not Ortalamasına Göre kontenjanlar dahilinde yapılabilir.

Kontenjanlar:
Merkezi Yerleştirme Puanı kontenjanları için adresini tıklayınız.
Genel Not Ortalamasına Göre Kontenjanlar için tıklayınız.

 

Başvuru Şartları:
Ek Madde 1: Öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
Genel Not Ortalamasına Göre: Başvuruda Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olma şartı aranır.

Başvuru Evrakları:

  • Başvuru Formu,
  • Transkript,
  • ÖSS Yerleşme Sonuç Belgesi,
  • ÖSYS LYS/YKS Sonuç Belgesi

 

 

Başvuru Nasıl Yapılır?
Başvurular şahsen Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğü’ ne (ÖKİD) yapılmaktadır. ÖKİD'den temin edeceğiniz Yatay Geçiş Başvuru Formunun doldurularak gerekli evraklarla birlikte ÖKİD’e teslim edilmesi gerekmektedir.

Kurum içi Yatay Geçiş sürecine yalnızca İstinye Üniversitesi öğrencileri başvuruda bulunabilirler.