2021-2022 Erken Kayıt İşlemleri Bilgilendirme

2021-2022 Eğitim – Öğretim Yılı Lisans ve Ön Lisans bölüm / program ücretleri belirlenmiş, erken kayıt yenileyecek öğrencilerimiz için uygulanacak olan indirimli ödeme planları 31 Temmuz 2021 tarihine kadar geçerli olacak ödeme kolaylıklarını içerecek şekilde ois.istinye.edu.tr adresinde belirtilmiştir.

2021-2022 eğitim ve öğretim dönemi ücretleri %8 KDV’li olarak hesaplanmış olup eğitimde uygulanan katma değer vergisinde yapılan değişiklik hakkında bilgilendirme metni aşağıdadır.

29/08/2020 tarihli ve 2913 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile üniversite ve yüksekokullar ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ve 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için %8 olarak uygulanmakta olan katma değer vergisi oranı 1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) %1’e indirilmişti.

Erken kayıt döneminde ödenecek ücretler avans niteliğinde olup avans olarak alınan bu ödemelere karşılık yapılacak faturalandırma işlemleri, öğrencinin verilen eğitim hizmetini almasının esas olması sebebiyle 2021-2022 eğitim ve öğretim dönemi başladığında aylık olarak yapılacaktır. Faturalandırma yapılacak olan tarihlerin ilgili düzenlemede belirtilen (1 Eylül 2020 – 30 Haziran 2021) tarih aralığının dışında olması sebebiyle faturalar %8 KDV’li olarak düzenlenecek. Eğitimde uygulanacak olan katma değer vergisinde yapılan düzenlemenin süresinin uzatılması durumunda varsa ödenen fazla ücretler öğrencilerimizin OİS te yer alan ücret iade talebi ekranından bildirecekleri hesap bilgilerine iade edilecektir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Bölüm Harç Ücretinin bir yıllık toplam bedelini Nakit, Banka/Havale, Kredi Kartı yada Sanal Pos (Tek Çekim) seçeneklerinden birini kullanarak %5 Peşin ödeme indiriminden yararlanabilir ve kaydınızı yenilemiş olursunuz.

Aşağıdaki Fibabanka hesabına Havale / EFT yapabilirsiniz.

Fibabanka Merkez Şubesi (Şube Kodu:031)
Hesap Adı: İstinye Üniversitesi TL Hesabı
IBAN: TR24 0010 3000 0000 0011 9432 14

DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / TC Kimlik No” bilgilerini yazmalısın. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / SOSYOLOJİ / 12345678901

ois.istinye.edu.tr/fi/eodeme adresinden kredi kartınız ile 3D Secure güvenlik sistemiyle kampüse gelmeden/bankaya gitmeden online ödeme yapabilirsiniz (8 Taksit).

KMH Fibabanka’ya başvuran kişiye tanımladığı limit doğrultusunda kullandırılan taksitli bir kredi türüdür. Bu yolla, her ay taksit tutarını kendi banka hesabınıza yatırarak okul ödemesini gerçekleştirebilirsiniz. Vadesinde yapılan ödemeler için herhangi bir faiz alınmaz. Gecikmeli ödemelerde bankanın belirlemiş olduğu gecikme faizi uygulanır.
KMH işlemi Fibabanka tarafından 1 peşin 7 eşit taksitte yapılır. Peşinat nakit veya kredi kartı ile kayıt sırasında alınır. Taksit ödeme tarihi her ayın 3’ü veya 19’udur. Son taksit Şubat 2022’dedir.
KMH için krediyi kullanacak kişi (anne, baba, arkadaş veya akraba vb.) kimliğiyle birlikte kayıt tarihlerinde Topkapı Kampüsümüzün yanında bulunan Fibabanka Şubesine başvurabilir.
Topkapı Kampüsü’ne gelemeyecek olan ya da işlemlerini daha erken başlatmak isteyenler KMH ön kayıt için Fibabanka şubelerine başvurabilir.
 Fibabanka Şube Listesi)

Topkapı Kampüsümüzün yanında bulunan Fibabanka Topkapı Şubesinden Vezneden ödeme yapabilirsiniz.

DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / TC Kimlik No” bilgilerini yazmalısınız. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / SOSYOLOJİ / 12345678901

Mali Kayıt süreci sizin için geçerli değildir.