YÖK Zorunlu Dersleri Muafiyet Sınavları Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz,
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Genel İngilizce ve Türk Dili dersleri muafiyet sınavları 21 Eylül 2021 Salı günü blackboard sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır.
Sınav saatleri, en geç 20 Eylül 2021 tarihinde İstinye.edu.tr web sayfasında ilan edilecektir.

Muafiyet sınavlarına girme hakkı olan öğrenciler,

• - İstinye Üniversitesini yeni kazanan önlisans ve lisans öğrencileri
  • - İstinye Üniversitesi’nde okuyup bu dersleri hiç almamış olanlar
  • - Geçen senelerde bu dersi alıp dersten FF notu ile başarısız olanlar

NOT 1: Önceki yıllarda bu dersleri alıp DD ve üstü not ile dersi geçen öğrenciler başvuru yapıp sınava girmiş olsalar dahi sınavları geçersiz sayılacaktır.
NOT 2: Özellikle, İstinye Üniversitesi’ni yeni kazanan öğrencilerimizin bu sınavlara girmelerini tavsiye ediyoruz. Sınava girip geçerli not alan öğrenciler dersten başarılı sayılıp aldıkları not sisteme aynen işlenecektir. Sınava girip başarısız olan öğrenciler için ise herhangi bir not girişi yapılmayacaktır. Yani, bu öğrencilerin bir zararları olmayacaktır.

Muafiyet sınavlarına girmek isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki bilgiler ile başvurularını yapabilirler.

Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası
Şifre: OİS yada e-posta şifresi

Son başvuru tarihi 18 Eylül 2021 gece yarısıdır.

NOT 3: Özellikle yeni gelen öğrencilerimiz blackboard sistemine sınavlardan önce tanımlanacakları için şuan giriş yapamayabilirler.

Uzaktan Eğitim Merkezi (İSÜZEM)

uzaktan.egitim@istinye.edu.tr