İçindekiler: Spekülatif Mekan Araştırmaları Etkinlik No 3

Maltepe Mah, Zeytinburnu, İstanbul 34010
Vadi H Yerleşkesi Konferans Salonu

Değerli İstinyeliler,

İstinye Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş tarafından organize edilen İçindekiler: Spekülatif Mekân Araştırmaları serisi, üçüncü etkinliği için Arş. Gör. Erenalp Büyüktopcu’yu konuk ediyor.

Büyüktopcu “Hayali Gelecek Kurgularını Zamanlar Arası Biçimde Sökmek” başlıklı sunumunda, Durumcular (Situationists) gibi geçmişteki pratikler için bir yeniden okuma ve (güncele yansımaları hakkında) farkındalığı, Bilinmez Alanlar Birimi (Unknown Fields Division) gibi güncel pratikler için ise eleştirel-yaratıcı bir irdeleme ve (gelecek tahayyüllerine dair) spekülatif yorumlama fırsatını irdeleyecek. Eleştirel-yaratıcı, sorgulayıcı ve kümülatif biçimde üretken olma, yabancı-tanıdık etkileşimi kurgulama gibi niteliklere sahip olmasını önemsediği zamanlar arası sökümü ise politika, ekoloji ve temsili üretimler olarak gruplandırdığı kurucu bileşenler üzerinden aktarılacak.

Hayali Gelecek Kurgularını Zamanlar Arası Biçimde Sökmek, 26 Mart 2024 saat 16:00’da İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi V123 No’lu konferans salonunda gerçekleşecek. Etkinliğe katılım herkese açıktır.

Etkinlik: İçindekiler: Spekülatif Mekan Araştırmaları Etkinlik No 3
Etkinliği Düzenleyen: Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü
Etkinlik Tarihi: 26.03.2024 / Salı
Etkinlik Saati: 16.00