İstinye Üniversitesi

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

İstinye Üniversitesi, İstinye Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü ve İSÜ GÜVSAM tarafından, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz'ün katılımıyla Topkapı Kampüs Kongre Merkezinde düzenlenen törende; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde minnetle anıldı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdigi şarkılarla başlayan tören, İstinye Üniversitesi öğrencileri Selin Öksüz'ün "Atatürk ve Kitaplar", Sude Sevinçli'nin "Atatürk'ten Anılar ve Anekdotlar" ve Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Cansu Çirçi'nin ''Günün Anlam ve Önemi'' konulu konuşmalarıyla devam etti. 

Törende gerçekleştirdiği konuşmasıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm özellikleriyle anlatan İSÜ GÜVSAM Koordinatörü Sayın Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi tam bağımsız yapıya kavuşturmayı henüz savaş bitmeden kafasına koyuyor. Tam bağımsızlığı ve millet iradesini bağımsız kılmayı hedefliyor. Varlığını ulusunun bağımsızlığına adayan Mustafa Kemal Atatürk, her kafadan başka bir sesin çıktığı bir dönemde arkadaşlarını etrafında toplayarak kararlılıkla hedefine yürüyor." sözleriyle Atatürk'ün bağımsızlık için verdiği mücadeleye dikkat çekti.