İstinye Üniversitesi

2019-2020 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, 16 Kasım 2019 Cumartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşen törenle mesleğe ilk adım niteliği taşıyan beyaz önlüklerini giydi.

Tıp Fakültesi Bölüm Temsilcisi Betül Ece Gümüşbaş’ın konuşmasıyla başlayan tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayberk Kurt ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün konuşmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Ayberk Kurt konuşmasında öğrencilere nasihatlerde bulundu. “Omuzlarına giyecekleri bu önlük aynı zamanda sorumluluk gerektiren bir önlük, hayat boyu öğrenmeyi ve kendilerini geliştirerek öğrenmeyi hedefleyen bir sorumluluk yükleyecektir.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Erdal Karaöz, “Bundan on yıl sonra genel cerrah olmuş şu an birinci sınıfa başlayan kardeşim labrotuvarlarda üretilen böbrekleri karaciğerleri hastalarına nakledecek ama biz şimdiden onları çeşitli projelerde Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezlerimizde yetiştiriyoruz. Mutfağı öğretiyoruz.” söyleriyle konuşmasını tamamladı.