İstinye Üniversitesi

2023 Mezuniyet Töreni

İstinye Üniversitesi'nin büyük bir coşkuyla kutlanan 2023 Mezuniyet Töreni, 20 Haziran 2023 tarihinde Turkcell Vadi Açık Hava Sahnesi'nde iki oturum hâlinde gerçekleşti. Bu özel etkinlik, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mütevelli Heyet Üyeleri ve seçkin akademisyenlerin katılımıyla binlerce mezun öğrenci ve ailelerini bir araya getirdi.

İstinye Üniversitesi'nin büyük mutlulukla kutlanan 2023 Mezuniyet Töreni, heyecanlı anlarla dolu olarak 20 Haziran 2023’te Turkcell Vadi Açık Hava Sahnesi'ndeki iki oturumda gerçekleşti. Bu özel etkinlikte, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mütevelli Heyet Üyeleri ve değerli Akademisyenlerimizin katılımıyla bir araya gelen binlerce mezun öğrenci ve aileleri ağırlandı.

Turkcell Vadi Açık Hava Sahnesi'nin muhteşem atmosferinde gerçekleşen törende, 2023 yılında mezun olan lisans ve önlisans öğrencileri, büyük bir gurur ve heyecanla mezuniyetlerini kutladılar. İstinye Üniversitesi mezunları, bu anlamlı günde geleceklerine attıkları yeni adımla birlikte büyük mutluluk yaşadı.

Tören açılışı, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ardından, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in mezunlara hitaben yaptığı konuşma ile başladı. Victor Hugo’dan “Hayat, çalışmaktır” alıntısı yapmasının ardından, konuşmasında, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca gösterdikleri azim, gayret ve başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Hocamız, aynı zamanda mezun öğrencilere gelecekteki hedeflerine ulaşmada kararlı olmalarını ve aldıkları eğitimi, hayatlarının yeni döneminde en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti.

Törenin ikinci oturumuna, İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta’nın ilgi çeken konuşması adeta damga vurdu. Mütevelli Heyet Başkanımız, sadece akademik başarıların değil, aynı zamanda karakter gelişimi, liderlik ve toplumsal sorumluluk gibi önemli değerlerin de daima üzerinde durmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca öğrencilere, İstinye Üniversitesi'nin ayrıcalıklı mezunları olarak iş dünyasında ve toplumda etkili bireyler olmaları için donanımlı bir şekilde yola devam etmelerini tavsiye etti. ‘Asla pes etmemek’ parolasıyla yola çıkanların, hayatın her ânında -ve hattâ kaybettikleri zaman bile- kazanacaklarını ifade eden Dr. Usta, kendi ilk gençlik dönemlerine dair alıntılar da içeren konuşması ile, gerek genç mezunlarımızı ve gerekse onların gelecek hedefleriyle heyecanları her an yükselen ailelerini şu sözlerle motive etti:

"Sevgili mezunlarımız ve değerli aileleri, bugün burada gözlerinizdeki ışıltıyı görmek beni son derece mutlu ediyor. İstinye Üniversitesi'nin kapılarını araladığınız günden beri eminim ki birçok zorlukla karşılaştınız, pek çok engeli aştınız.

Hayat, bazen sizi sınamak için zorlu süreçlerle karşınıza çıkabilir. Belki bir gün hedefinizde başarısız olacaksınız, belki istediğiniz gibi bir sonuca ulaşamayacaksınız... Ancak unutmayın ki kaybettiklerinizden bile dersler çıkarmak, daha güçlü bir şekilde geri dönebilmenizin anahtarıdır. Kaybettikleriniz sizi yıldırmasın, aksine sizi daha da motive etsin. Hatrınızdan çıkarmayın ki, her başarısızlık, bir adım daha ileriye gitmek için bir fırsattır.”

İSÜ Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Muharrem Usta, heyecanla dinlenen konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sevgili mezunlarımız ve sevgili aileler, bugün sizler adına da gurur duyuyorum ve geleceğinize dair büyük umutlarım var. İstinye Üniversitesi'nden mezun olmanın verdiği sorumlulukla ve İstinye Ailesinin bir üyesi olarak, hayatın tüm zorluklarına meydan okuyun: İnanın sizler, her biriniz, başarılı bir geleceğin anahtarını elinizde tutuyorsunuz. Gelecekte burada aldığınız eğitimi hatırlayacak ve 'Ben İstinye Üniversitesi Ailesinin bir parçasıyım,' diye düşünecek, yollarımızın kesişmesinden gurur duyacaksınız. Hepinize sonsuz başarılar diliyorum.”  

İstinye Üniversitesi’ni birincilikle bitiren F. Rana Denkdemir, Eczacılık bölümünde aldığı eğitimi, bir anne, farklı disiplinden gelen bir eczacılık öğrencisi ve bir İstinyeli olmak ile ilgili ilham verici konuşmasıyla büyük alkış aldı.

Tören boyunca sahnedeki yerlerini alan akademisyenler, dereceye giren öğrencilerin başarılarına tanıklık etmenin gururunu yaşadılar; mezunlarımıza sembolik diplomalarının takdim edilmesinin ardından, akademik personelimiz, bölümlerdeki her mezunu tebrik ederek gelecekleri için içten dileklerini ilettiler. Mezunlarımız, aileleri ve sevdikleriyle birlikte bu unutulmaz anları paylaşırken, mezuniyetin getirdiği duygusal bir bütün olan gurur, sevinç ve hüznü de aynı anda hissettiler.

Tören, öğrencilerin elde ettikleri bilgi ve becerilerle donanmış bir şekilde mezun olmalarını kutlamakla kalmadı, aynı zamanda onlara yeni bir başlangıç noktası sağladı. İstinye Üniversitesi'nin mütevazı birer öğrencisi olarak başladıkları bu yolculuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı’nda, onları yetişkin birer vatandaş, birey ve toplumun geleceğini şekillendirecek liderler olarak gönderdi. Her bir mezunumuz, emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşarken, aynı zamanda gelecekteki başarılarını şekillendirmek için önlerinde sonsuz olanakların olduğunu da fark etti.

İSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın öğrencilere ant içirmesini takiben verdiği iznin ardından, Turkcell Vadi Sahnesi’ne bakan alanda öğrencilerin kepleri coşku ve mutlulukla göğe yükselirken, İstinye Üniversitesi'nin 2023 Mezuniyet Töreni, öğrencilerin üniversite hayatlarının sona erdiği bir dönemi kapatmasının yanı sıra, mezunlarımız ve değerli aileleri için, geleceğe umutla bakmaları ve hedeflerine ulaşmak adına cesur adımlar atmaları için de özel bir güç kaynağı oldu.

Tüm Fotoğraflar