İstinye Üniversitesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması ve 2022 Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması ve 2022 Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni; İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Hayri Şafak Ural ve İstinye Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyenlerinin katılımıyla 24 Kasım 2022 Perşembe günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüste gerçekleşti.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması ve 2022 Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni, Müzisyen Öğretim Görevlisi Ömer Yusuf Topçu’nun  tören açılışında gerçekleştirdiği piyano resitali ile başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Cumhuriyetimizin 99. Yılında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım” ifadeleriyle öğretmenler günü mesajını tüm katılımcılarla paylaştı. 


Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş: “Bugün iki önemli olay için buradayız. Biri başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün himayesinde biz eğitimcilere emanet ettiği bir gün, bir de bu günü yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan değerli meslektaşlarımızın mezuniyet töreni ile taçlandıracağız.” diyerek konuşmasını sürdürdü. 


Sayın İbiş, İstinye Üniversitesinin misyonuna değinerek, akıllı, bilimle, araştırma geliştirme faaliyetleriyle, girişimcilikle özdeşleşerek gelişilebileceğine dikkat çekerken; eğitim bilincini özdeşleştirmenin altını çizdi. 


İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrı Şafak Ural “Eğitim ve Öğretim İstinye Üniversitesi Örneği” konulu konuşmasıyla eğitim ve öğretimin birbiriyle olan ilişkisine dikkat çekti. 


Sayın Prof. Dr. Hayrı Şafak Ural: “Eğitim elbette öğretimden farklı özelliklere sahiptir. Fakat aynı zamanda onlar birbirlerini tamamlarlar. Nitekim eğitim ve öğretim faaliyetleri diyerek aralarında bir sarmallık ilişkisi kurarız, bu ilişki de farklı yöntemleri kullanarak birbirini tamamlayan bu iki olgunun hangi noktada ve niçin birbirine gerek duyduğunu görebilmek aydınlatılması gereken önemli bir noktadır” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü. 
 

Tören, yüksek lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomalarının takdim edilmesiyle sona erdi.