İstinye Üniversitesi

4th International Pedia Mediterranea Conference in Collaboratıon With Istınye Unıversity

İstinye Üniversitesi iş birliğiyle 12 -13 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul'da Radisson Blue Şişli'de gerçekleştirilecek olan "4th International Pedia Mediterranea Conference in Collaboratıon With Istınye Unıversity'' Kongresi'nde, çocuk sağlığı ve hastalıklarının beslenme, büyüme gibi temel  konuların yanı sıra güncel ve tartışmalı konuları da geniş bir yelpazede ele alınacak.  

İstinye Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. Ozan Özkaya'nın ve Duhok Üniversitesi'nden Prof. Khalaf Gargary'nin eş başkanlık yaptığı kongrede; Avusturalya, ABD, Birleşik Arap emirlikleri , Bulgaristan , Irak, Filistin, İngiltere, İran, İtalya, Kanada, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır,  Katar, Kuveyt,  Romanya, Suudi Arabistan  ve  ülkemizden çok  değerli bilim insanları  konuşmacı olarak yer alacak. 

"Kim olurlarsa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, her çocuk güvenli bir çocukluğu ve güzel bir geleceği hak eder" mottosuyla düzenlenecek kongrede, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 11 öğretim üyesinin konuşmacı ve moderatör olarak görev alacak. Amerikan Pediatri Akademisi 2018 Başkanı Prof. Colleen Craft'ın katılımıyla "They Are Children First: Caring for Refugee and Migrant Kids" ve İngiltere'den Prof. Majeed Jawad moderatörlüğünde gerçekleşecek "Safeguarding Standards in Children" konferanslarda göçmen çocukların sorunları ve çocukların korunma standartları tartışılacak. 

Kongre hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.