İstinye Üniversitesi

Beşiktaş Vizyon Buluşmaları

İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem USTA, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başarılı öğrencilerinin kariyer yolculuklarına katkı sağlaması amacıyla başlatılan Beşiktaş Vizyon Buluşmaları’nda ‘’Yapay Zekayı Yönetmek’’ semineriyle gençlerle bir araya geldi.  

Öğrencilere mesleklerinde yapay zekayı üreten veya en iyi kullanan olmaları gerektiğini söyleyen Dr. Muharrem USTA, ‘'Yapay zeka gelecekte gerçekten dünyayı kasıp kavuracak. Yapay zekanın sadece tıptaki uygulaması değil; tüm alanlardaki uygulamaları artık hayatımızın bir parçası. Gençler bunun ne demek olduğunu daha bugünden ne kadar iyi anlayabilirlerse o kadar iyi olur’’ sözleriyle yapay zekayı etkin kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Bilimin ürün için yapıldığının altını çizen Dr. Muharrem Usta, “Ürünü bizim üretmemiz lazım. Bu olmazsa olmazımız olmalı. Ancak ürün yapılamıyorsa da ürünleri en iyi kullanan olmak zorundayız. Örneğin doktorsanız yapay zekayı en iyi yöneten ve en iyi kullanan olmak zorundasınız.  En iyi kullanan değilseniz tüketici olacaksınız. Ve tüketici olmak kaybetmek demektir. Tüketici olmak size biçilen standartlar içerisinde bir hayat yaşamak demektir” sözleriyle üretimin önemine dikkat çekti.  

Yapay zeka ile yeni fırsatlar yakalandığını sözlerine ekleyen Dr. Muharrem USTA, “Sanayi devrimini ıskalamış, bilgi dönemini kaçırmış olabilirsiniz ama yapay zeka dediğimizde burada elimiz daha da güçlü. Ama gençlerin özellikle burada çok dikkatli olması gerekiyor. Gençler bu konuya önem verdiği sürece bu alanı çok iyi değerlendirebilirler.’’ sözleriyle gençlere ellerinde fırsat varken yapay zeka üzerine çalışmalarını tavsiye etti.