Dr. Levent Korkmaz Tıpta Yapay Zekâ Bölümünü Kaleme Aldı

İstinye Üniversitesi TYZAUM (Tıbbi Yapay Zekâ Araştırma ve Uygulama Merkezi) Direktörü Dr. Levent Korkmaz, Zafer Gökgöz ve Çağdaş Kalkan’ın editörlüğünü Ceyda Tunakan Dalgıç’ın editör yardımcılığını üstlendiği ‘İç Hastalıkları: Semiyoloji ve Ötesi’ eğitim kitabının Tıpta Yapay Zekâ Bölümünü kaleme aldı.

Tıbbi klinik dünyada; bulgularla, işaretlerle hastalığın anlaşılması olarak adlandırılan "semiyoloji" konusunun öğrenilmesi, hekim için en önemli klinik adımlarından birisi olarak öne çıkıyor. Çağımızın teknolojisinin geldiği noktayı değerlendirdiğimizde, tıbbi analizlerin yapay zekâ gibi teknolojilerle de yapılabildiği görülüyor. Yapay zekâ da dahil edilerek tamamlanan "Semiyoloji ve Ötesi" kitabında; yapay zekâ bakış açısı, genel algoritmik kurgular ve temel düzeyde yapay zekâ konusunda bilgilendirmeler yer alıyor.

TYZAUM hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Dr. Levent Korkmaz hakkında bilgi almak için tıklayınız.

semiyoloji