İstinye Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi Sinem Fırtına’nın Editörlüğünü Üstlendiği Kitap Yayınlandı

İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoenformatik ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sinem Fırtına’nın editörlüğünü üstlendiği Moleküler Biyoloji: Güncel Araştırma Teknikleri Kitabı yayınlandı.

Farklı disiplinlerden 9 İstinye Üniversitesi öğretim üyesi ve 11 Liv hospital sağlık çalışanın emekleriyle hazırlanan Moleküler Biyoloji güncel araştırma teknikleri kitabı; polimeraz zincir reaksiyonu, ikinci ve üçüncü yeni nesil dizileme, 3B genom, kodlamayan RNA dünyası, CRISPR/Cas, protein modelleme ve simülasyon gibi moleküler tekniklerin yanı sıra 2 ve 3 boyutlu hücre kültürü uygulamaları, hücre kültüründe ilaç direnci ve organ-organoid kültürü yaklaşımları, mezenkimal kök hücrelerin karakterizasyonu ve uygulama alanları gibi hücre kültürü teknikleri ile nörobilim, primer nöron kültürü ve öğrenmenin moleküler temellerine kadar geniş bir yelpazede konu içermektedir.

Alanında uzman kişiler hem literatür bilgisi hem de laboratuvardaki deneyimlerini ve güncel protokollerini zengin bir içerikle sunan kitap; fen ve sağlık bilimleri alanında çalışmalar yapan akademisyenler ile tıbbi biyoloji, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik, biyoenformatik gibi alanlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin hem eğitim hem de akademik süreçlerinde destek alabilecekleri bir kaynak niteliğindedir.

Dr. Öğr. Üyesi Sinem Fırtına hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız. 

Moleküler Biyoloji: Güncel Araştırma Teknikleri Kitabı hakkında bilgi almak için tıklayınız.