İstinye Üniversitesi

Erasmus+ Yükseköğretimde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklenen EDUSIGN & SIGNEDU projesinin ilk toplantısı Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleştirildi

2021-1-TR01-KA220-HED-000027580 EDUSIGN&SIGNEDU: Joint Venture of Curriculum Studies and Artificial Intelligence in Sign Language adlı Erasmus+ Yükseköğretimde İşbirliği Ortaklıkları projesinin ilk ulusötesi toplantısı 24-26 Ağustos tarihlerinde Helsinki-Finlandiya’da gerçekleştirildi. Toplantıya proje ortaklarından HUMAK Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Toplantıya, proje koordinatörü kurum olarak İstinye Üniversitesi’nden proje yürütücüsü Dr Öğretim Üyesi Ülkü Kölemen ve araştırmacılar Dr Öğretim Üyesi Rahim Sarı, Dr Öğretim Üyesi Leyla Savsar ve Araştırma Görevlisi Gamze Gürleyen katılmıştır. Ayrıca, ev sahibi HUMAK Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden koordinatör Doçent Dr Paivi Raino, Öğretim Görevlileri Outi Kuvaja ve Liisa Halkosaari, Stockholm Üniversitesi’nden Prof Dr Johanna Mesch ve Dr Magnus Ryttervik ile Türkiye Sağırlar Konfederasyonu’ndan Hasan Dikyuva, İşaret Dili Tercümanları Derneği’nden Banu Türkuğur Şahin, Kadir Demir ve Öznur Akto katılım sağlamıştır. Toplantıda, EDUSIGN & SIGNEDU proje başladığından bu yana yapılan çalışmalar değerlendirilmiş ve bundan sonraki çalışma süreci planlaması hakkında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Sağır ve İşaret dili çalışmalarına dair karşılaştırmalı değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, uluslararası işaret dili ve yerel işaret dili tercümanları hazır bulunmuştur.

Toplantıda gerçekleştirilmesi planlanan çoğaltıcı etkinlikler ve organizasyonu ile diğer ulusötesi toplantıların da detayları tartışılmıştır. Üniversitemiz, ikinci ulusötesi topantıya Haziran 2023’te ev sahipliği yapacak ve proje ortağı araştırmacıları ağırlayacaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Kölemen hakkında bilgi almak için tıklayın. 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz hakkında bilgi almak için tıklayınız.