İstinye Üniversitesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Aramızdan Ayrılışının 84. Yıl Dönümünde Minnetle Anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı; İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sayın Yusuf Erbay, Müzisyen Öğr. Gör. Sayın Ömer Yusuf Topçu ve İstinye Üniversitesinin değerli üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüs Kongre Merkezinde düzenlenen törende; Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde minnetle anıldı. 

“Cumhuriyetimizin, istiklalimizin ve istikbalimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında hepimiz onu şükranla, özlemle, minnetle, sevgiyle, saygıyla anıyoruz.” İfadeleriyle konuşmasına başlayan Prof. Dr. Sayın Erkan İbiş; “Mustafa Kemal Atatürk ruhunu yaşatabilmemiz için bizim de o ruha uygun bir yaşam biçimi içerisinde olmamız gerekiyor. Bizim içinde akıl, bilim, eğitim, çağdaşlık, demokrasi vazgeçilmez olmalı; eşitlikçi olmalıyız. Yine Mustafa Kemal’in sözüyle “kimsesizin kimsesi olmak zorundayız.””  diyerek konuşmasını sürdürdü. 

Prof. Dr. Yusuf Erbay anma programında “Modernleşme ve Atatürk” konulu konuşmasıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin modernleşmesine sağladığı katkıya ve modernleşme kültürüne dikkat çekti.  Erbay; “Türk tarihindeki yenileşme çizgisinin, yenilikçi kanadın son ve en büyük temsilcisi olan Atatürk’ün, bütün eylemlerinde bilim ve bilime dayalı düşünme tarzını benimsediğini ve yaptığı devrimlerle bunu topluma mal etmeyi hedeflediğinden bahsetti. Konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Hayat yürür, yürüyen hayat yeni ihtiyaçları yaratır. Dünyadaki gelişmelere bu çerçevede ve bilimsel bir yaklaşımla eğilmek gerekir. Biz bugün bu yasal düzenlemeleri yapıyoruz ama yarın daha iyi düzenlemeler kaleme alacaksınız. Yürüyen hayatın ihtiyaçlarına göre yeni düzenlemeler gerekir.” söylemlerinden alıntılarla sürdürdü.

Program, Müzisyen Öğretim Görevlisi Ömer Yusuf Topçu’nun Atatürk’ün sevdiği şarkılarından hazırladığı repertuvardan oluşan piyano resitaliyle sona erdi.