Gönüllü İstinyeliler Elazığ'da

Deprem mağdurlarına destek olmak için yola çıkan gönüllü İstinyeliler Elazığ’da çadırda yaşayan çocuklara hem psikolojik hem de manevi destek veriyor. Gönüllü öğrencilerimiz depremden hemen sonra Elazığ’a gitmek istemişti ancak AFAD’ın çağrıları üzerine öncelikle ihtiyaç duyulan malzemelerle ilgili destek verdik ve 128 koli yardım malzemesini Elazığ’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu destek kampanyasının ardından şimdi de gönüllü öğrenci ve çalışanlarımız Elazığ’da.

İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi (ÖMER) koordinasyonunda 11 öğrencimiz ve idari personelimiz Elazığ’da sahada çocuklara verilen psikososyal destek çalışmalarına destek olmak üzere bölgede çalışmaya başladı. Elazığ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde gönüllü olarak çalışan öğrencilerimiz, çocuk çadırlarında çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu atölyeler Ebru Atölyesi, 3D Ahşap Maket Yapımı, Yüz Boyama, Müzik Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi gibi çalışmaları kapsıyor. Atölye çalışmaları deprem mağduru çocuklar tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandı.