İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi 2021 Mezuniyet Töreni

Tüm Fotoğraflar

İstinye Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 21 Eylül 2021 Salı günü Turkcell Vadi Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleşen törenlerle mezuniyetlerini kutladı.

Lisans bölümleri ve Ön Lisans programları öğrencileri için düzenlenmiş iki farklı oturumda gerçekleşen mezuniyet törenlerinde konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, üniversitenin akademik ve bilimsel alanda gösterdiği başarılarla kısa sürede gerçekleşen büyüme hikayesi ve bünyesinde bulunduğu ülkemizin en büyük sağlık gruplarından MLP Care ile olan iş birliği hakkında bilgi verdi. 2018 yılından itibaren ön lisans programlarında topluma ve çalıştıkları mesleklere değer katacak profesyoneller yetiştirdiklerini, 2020 yılında ise ilk lisans mezunlarını verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Erdal Karaöz, 2021 yılında 5 farklı fakültede lisans mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Geleceği yaratacak olan İstinyelilerin her birine sonsuz güvendiğinin altını çizen Prof. Dr. Erdal Karaöz, ‘’Sonu getirilmek istenen bir ulusun var olma mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da ileri taşıyacak olan sizlersiniz’’ sözleriyle heyecanla kariyer yolculuklarına hazırlanan öğrencilere seslendi.

Törende söz alan İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta, ‘’Mezun olarak iş hayatına başlamanın heyecanı içerisindesiniz. Bu süreçte sakın ürkek olmayın; kendine güveni olan, eğitim hayatında aldığı birikimi gösteren, kendisinin farkında olan, emek veren ve aklını sonuna kadar ısrarla kullanan İstinyeliler olmanızı istiyorum’’ dedi. Hayatta başarılı olmanın değer üretmekten geçtiğini belirten Dr. Muharrem Usta, ‘’Sizler ulvi değerlerden taviz vermeden çalışarak; bizim neslimizin yapamadıklarını da başarırken, hep beraber ortaya koyduğumuz emekle ırksal, inançsal ve politik ayrımcılıklara yer olmayan yepyeni bir dünya inşa edeceğiz. Sizler bu değişimin ve dijital dönüşümün tam ortasında yer alan evrensel bireyler olduğunuzu asla unutmayın. Bu yolculukta önünüze çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek ve düşünme diyenlere inat daha fazla düşünerek bu değişimde yerinizi almalısınız.’’ sözleriyle öğrencilere seslendi.  

2021 lisans bölümleri birincisi Psikoloji Bölümü öğrencisi Melike Bağcı'nın konuşma gerçekleştirdiği törenlerde, yüksekokul öğrencilerini temsilen Aleyna Yılmaz söz aldı. Büyük bir coşkuyla geçen İstinye Üniversitesi 2021 Mezuniyet Töreni; İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın eşliğinde edilen İstinyeli yemini sonrası öğrencilerin kep atmalarıyla tamamlandı.