İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Desteklediği Biyomimetik Merkezi Sergisindeydi

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “İstanbul Doğadan İlham Alan İnovasyon (Biyomimetik) Merkezi” projesi, Düşün Taşın Derneği tarafından başarıyla yürütülmektedir. Proje kapsamında 19 Aralık 2023 Salı günü Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen “Biyomimetik Sergisi” açılış programıyla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Çocuklar ve gençlerin doğadan ilham alarak yenilikçi düşünceler geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefleyen merkezin, “Biyomimetik Sergisi” büyük ilgiyle karşılandı. Açılış programına İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Gülen ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Arif Can Asal da katılımlarıyla katkı sağladı.

Doğayı Oku, Anla ve Çözüm Üret” motto’lu sergi, doğadan ilham alarak geliştirilen yenilikçi projeleri ve biyomimetik tasarımlarıyla dikkat çekiyor. İstinye Üniversitesi, bu anlamlı etkinliğe üst düzey katılımıyla doğa ile inovatif perspektifin buluştuğu bir platformda, bilimin dönüşümüne vurgu yapan Biyomimetrik Merkezi Projesi yatırımına olan desteğini vurguladı.

Merkez, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda desteklediği projeler arasında önemli bir yer tutuyor. Biyomimetik Sergisi, ziyaretçilere doğadan ilham alarak çevresel sorunlara çözüm üretme yolunda ilham verici bir deneyim sunmayı amaçlıyor.